Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün iş birliğiyle kurulan “Spor Sokağı”nda ayak voleybolundan futbol sahasına, saha satrancından bilek güreşine kadar birçok farklı spor alanı oluşturuldu. Alana gelen gençler, antrenörler eşliğinde hem eğlendi hem de yeteneklerini sergiledi. Bazı spor karşılaşmaları ise kıyasıya rekabetlere sahne oldu.
Ayrıca Gençlik Merkezleri bünyesinde düzenlenen el sanatları kurslarında hazırlanan eserler Anıtpark’taki stantlarda sergilenirken, çeşitli kursların uygulamalı gösterileri de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Etkinliklerle ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, şunları söyledi:
“15 Mayıs - 19 Mayıs Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak il genelinde çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Burada da güzel alanlar kurduk. Gençlerimizin etkinlik alanlarında spor yapmalarını ve etkinliklere katılmalarını sağlıyoruz. Buradaki faaliyetlerimizde ise Düzce Belediyesi'nin Spor Hizmetleri birimi ile ortak çalışmalarla hafta boyu çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi, gençlerimizin alakası çok güzel. Burada gençlerimiz Gençlik Merkezi'nde, yurtlarımızda misafir ettiğimiz gençlerimizin sanatsal faaliyetlerini de sergiliyoruz.”
Düzce Belediyesi Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Cihan Ünal ise gençlere yönelik yürütülen faaliyetlerden bahsederek şu ifadeleri kullandı:
“Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte koordineli bir şekilde yaptığımız organizasyonlarımızda güzel bir etkinlikler oldu. Bütün sporcu arkadaşlarımız, ilgili antrenör arkadaşlarımız genç kardeşlerimize ilgileniyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Gençlik haftası haricinde mahallelerde ‘Mahallemde Spor’ programları yapıyoruz. Her mahallede haftanın 2 günü bu programları gerçekleştiriyoruz. Gençlerle bir araya geliyoruz, güzel organizasyon oluyor. Yani sadece bu haftaya göre değil, 12 ay gençlerimiz ile birlikteyiz. Sahadaki gençlerimize ulaştık. Birlikte organizasyonlarda bulunmak istiyoruz.”
Gençlik Haftası etkinlikleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na kadar Düzce genelinde çeşitli programlarla devam edecek.




