24 Yıldır Sırtında Taşındı, Şimdi Pencereden Hayata Sarılıyor
24 Yıldır Sırtında Taşındı, Şimdi Pencereden Hayata Sarılıyor
İçeriği Görüntüle

Daha önce Çankırı’nın meşhur tuzu ve kızılcık ekşisiyle çikolata üreten Kıyısın, bu kez Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar’ın tavsiyesi üzerine Kızılırmak ilçesinin tuzlu topraklarında yetişen aromatik kavunlardan çikolata yaptı.

Üretilen kavunlu çikolatalar vatandaşların beğenisine sunuldu. Tadına bakanlar çikolatanın farklı aromasını çok sevdiklerini ifade ederken, Kıyısın da bu özel lezzetle şehrin tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi.

“Çankırı’mızın meşhur Kızılırmak kavunundan bir çikolata yaptık”

Kıyısın, üretim süreciyle ilgili şunları aktardı:
“Valimiz Mustafa Fırat Taşolar, kızılcık ekşili çikolatamızı denemesinin ardından Kızılırmak kavunlu olduğunda çok daha güzel olabileceğini tavsiye etmişti. Bizler de bunun üzerinde bir takım denemeler yaptık. İçerisindeki ganajın ayarlamalarını yaptık. En keyifli lezzeti yakaladığımızda ise bu çikolatayı üretime döktük. İçerisindeki ganajda yüzde yüz Çankırı’nın Kızılırmak kavunu kullandık. Bu kavunu şeker ile lezzetlendirip, aromasını arttırdık. İçerisinin aroması için yaklaşık bir gün önceden kaynattığımız kavunlarımızı yirmi dört saat dinlendirdikten sonra çikolata ile birleştirdik. Kızılırmak kavunlu çikolatamızı vatandaşlara denettirdiğimizde oldukça olumlu dönüşler aldık. İçeriğinin çok keyifli olduğunu, tüketilebildiğini ve herkese tavsiye ettiklerini söylediler. Bu çikolatanın Çankırı’nın tanıtımı için katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

“Bu çikolata tüm Türkiye’ye tanıtılabilir”

Kavunlu çikolatayı tadan vatandaşlardan Ferizet Temur ise, “Çankırı’nın Kızılırmak kavunundan yapılan bu çikolata çok güzel olmuş. Çok beğendim, çok güzel yapmışlar. Çankırı’mız için de çok güzel bir deneyim oldu. Bu çikolata tüm Türkiye’ye tanıtılabilir. Çikolatayı 7’den 70’e herkese tavsiye ederim. Tadı ve aroması çok güzel” dedi.

Kaynak: İHA