Kurban kesiminin ehil kişilerce ve uygun koşullarda yapılması gerektiğini vurgulayan Yağmur, "Kasapların ustalık ve sertifika belgeleri olması gerekiyor. Vatandaşlar mutlaka bu belgeleri sormalı. Tarım İl Müdürlüğü sahada denetim yapacak, bizler de gözlemci olarak alanda olacağız. Kurbanın, ehliyetsiz kişilerce kesilmesi hayvanın telef olmasına neden olabilir." dedi.
Kurban kesim işini profesyonellere bırakmanın daha doğru olduğunu ifade eden Yağmur, doğrama ve kıyma işlemleri için vatandaşların yetkili kasaplara başvurabileceğini hatırlattı. "Olumsuz gördüğümüz durumları kolluk kuvvetlerine bildirmek şartıyla yakından takip edeceğiz." dedi.
"BIÇAĞIMA GÜVENİYORUM, ÖNLEMİMİ DE ALIYORUM"
Adana'da 30 yıldır kasaplık yapan Adem Gezici ise, tecrübesine rağmen güvenlik önlemlerini elden bırakmadığını ifade etti. Gezici, "30 yıldır bu işin içerisindeyim. Bıçağıma da güveniyorum ama yine de güvenlik önlemlerimi alıyorum." sözleriyle dikkat çekti.




