Türkiye’nin ilk sokak karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Adana’nın tescilli lezzeti olan Adana Kababı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Karnaval için kurulan şehrin dört bir yanındaki alanlarda vatandaşlar Adana gastronomisini de tanıma fırsatı buluyor. Özellikle şehir dışından gelen turistlerin Adana Kebabı’na daha fazla rağbet gösterdikleri belirtildi.
Kebapçılar önünde uzun kuyrukların oluştuğu, siparişlere yetişebilmek için kebapçıların yoğun çalıştığı görüldü. Adana Kebabı’nı tadan ziyaretçiler, bu lezzeti Adana’da tatmanın farkını yaşadıklarını dile getirdiler.
Karnaval ile birlikte Adana Kebabı’nın tanıtımında önemli rol oynayan kebapçılar vatandaşlara karnavalda hizmet götürmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ettiler.