Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar, kendi şehirlerine özgü tatları tanıtarak kültürel bir lezzet buluşması yaratıyor. Festivalin dikkat çeken stantlarından biri ise Kahramanmaraş’a ait ürünlerin sergilendiği bölüm oldu.

Tarımda İnovasyonun Startı Adana’da Verildi
Tarımda İnovasyonun Startı Adana’da Verildi
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinden gelerek festivale katılan Fatih Kavak, getirdikleri ürünleri ve amaçlarını detaylı bir şekilde anlattı. Festivalde sergiledikleri ürünlerin tamamının yörelerine ait olduğunu vurgulayan Kavak, “Kahramanmaraş’ın doğal, bizlere has, yöremize ait tarhanamız, çöreğimiz, baharatlarımız ve Bertiz sucuğumuz var” dedi. Bu ürünleri Adanalıların beğenisine sunduklarını belirten Kavak, “Bu gibi şeyleri inşallah Adanalılara tattıracağız” şeklinde konuştu.

Özellikle sucuklarının öne çıktığını dile getiren Kavak, “Sucuklarımız pekmezden yapılmasıyla ünlü. Biz glikoz kullanmayız, tamamen doğal” diyerek ürünlerinin sağlıklı içeriğine dikkat çekti.

Festivalin ilk günü olmasına rağmen umutlu olduklarını belirten Kavak, “Normalde yeni başladık bugün. İnşallah iyi olur diye ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı. Katılımın artmasını beklediklerini söyleyen Kavak, “Kısmeti olanları bekliyoruz. İnşallah hayırlısı olsun,” diyerek Adanalıları stantlarına davet etti.

Muhabir: ADİL DURMAZ