Olay, Harran Ovası’nda buğday hasadına günler kala meydana geldi. İddiaya göre, elektrik hattından düşen kıvılcımlar kuru otları tutuşturdu ve kısa sürede alevler tarlaya yayıldı. Yangını fark eden mahalle sakinleri, ellerine kazma, kürek alarak ve traktörlerle olay yerine koştu. Alevlerin diğer tarlalara sıçramaması için büyük çaba sarf eden vatandaşlar, zamanla yarıştı.

İtfaiye ve Vatandaşlar El Ele Verdi

Yangın ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, vatandaşlarla birlikte söndürme çalışmalarına katıldı. Ancak rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler, 50 dönümlük tarlanın 40 dönümünü kısa sürede küle çevirdi. Geriye ise yalnızca yanmış buğday sapları kaldı.

Adana’da Dehşet! Canlı Yayında İntihar Etti: Polis Operasyonu Böyle Bitti
Adana’da Dehşet! Canlı Yayında İntihar Etti: Polis Operasyonu Böyle Bitti
İçeriği Görüntüle

Soruşturma Başlatıldı

Yangın ekipler tarafından kontrol altına alınırken, kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için olayla ilgili inceleme başlatıldı. Maddi zararın büyük olduğu yangın, bölge çiftçileri arasında endişeye neden oldu.

Kaynak: İHA