Türk Kızılay’ın deprem bölgesinde sosyal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği etkinlik, Arslanbey Konağı’nda gerçekleşti. Programa, Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçı’ndan toplam 15 gönüllü katıldı. Kızılay gönüllüleri Kore yemeklerini, Koreli gönüllüler ise Türk yemeklerini pişirdi.

Kore Büyükelçiliği Şefi Hyung Wang ve Kızılay aşevi aşçıbaşı rehberliğinde mutfağa giren gönüllüler, Kore usulü köfte, pilav ve turşunun yanı sıra Kahramanmaraş’a özgü eliböğründe yemeği ve geleneksel tatlılardan aşure yaptı. Etkinliğe katılan gönüllüler arasında, 6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden ve halen konteyner kentte yaşayan Hatice Bilgiç ile depremi memleketi Antakya’da yaşayan Hataylı öğrenci Tuğçe Esen de yer aldı. Ayrıca Türk Kızılay gönüllüsü olarak deprem bölgesinde görev alan Halide Barış, Bedirhan Kavasaoğlu ve Fatma Deveboynu da etkinlikte hazır bulundu. Kore Kızılhaçı adına ise proje lideri Donggyu Lim, Kore Dili ve Edebiyatı öğretim görevlisi Dr. Eunmi Yu ve Ankara Üniversitesi öğrencileri gönüllü olarak katıldı.

Alabalığın Başkentinden 54 Ülkeye Balık İhracatı
Alabalığın Başkentinden 54 Ülkeye Balık İhracatı
İçeriği Görüntüle

‘45 Araç, Bin Konteyner, 800 Bin Kişiye Destek’

Türk Kızılay, deprem bölgesinde açtığı Toplumsal Hizmet Merkezleri aracılığıyla yürüttüğü iyileştirme çalışmalarına en büyük desteği, tarihinin en yüksek bağış kampanyasını düzenleyen Kore Kızılhaçı’ndan aldı. Kore Kızılhaçı’nın bağışladığı 45 acil durum aracı ve kurduğu bin konteynerlik Türkiye-Kore Dostluk Köyü, depremzede ailelere barınma ve sosyal destek sağladı. İki kuruluşun bugüne kadar ortak yürüttüğü 10’dan fazla proje ise 800 bini aşkın kişiye ulaştı.

Etkinlikte konuşan Güney Koreli Şef Hyung Wang, “Bugün Korelilere Türk yemeği, Türklere ise Kore yemeği tanıtmaya çalışıyoruz. Buraya aslında depremzedeler için geldik. Onları daha çok teselli ve mutlu etmek için buradayız. Aynı zamanda yemeklerimizi tattırmak istiyoruz. Kore yemeği yapıyoruz. Köfteden başladık, Türkiye’deki köftelere çok benzer bir yemek” dedi.

Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezi İl Yöneticisi Ahmet Sağlam ise, “Kore Kızılhaçı ve Türk Kızılay gönüllüleri var. Amacımız Türkiye ve Güney Kore arasında yıllara uzanan dostluğu pekiştirmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirmek. Kentimizin eliböğründe yemeği yapılacak ve Kore usulü köfte, turşu ve çorbalar hazırlanacak” diye konuştu.

Kore Kızılhaçı adına proje lideri Donggyu Lim de, “Burada Kore ve Türkiye’nin kardeşlik ve dostluk üzerine kurduğu bir mutfak var. Hem mutfak hem de kültürel anlamda etkileşim kurmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA