Ziyarette bir yıldır faaliyet gösteren çok genç bir dernek olduklarını ifade eden BUGİAD Başkanı Emrah İlbilgi, “Dernek olarak amacımız girişimciliği arttırmaktır. Ayrıca yurtdışına geziler düzenleyerek üyelerimizin yeni iş fırsatları yakalama şansını da arttırıyoruz. Gittiğimiz ülkelerdeki farklı ürünleri tespit ediyoruz. O ülkelerde olan ya da olmayan ürünleri tespit edip, ithalatı veya ihracatı nasıl yaparız? Belli ürünleri ülkemizde veya yurtdışında nasıl üretiriz? diye çözüm yollarını arıyoruz. Arkadaşlarımla bu işleri nasıl daha ileriye taşırız diye bu yolda yürüyoruz.” dedi.
Özellikle gençlerin kurduğu girişimcilik derneklerini çok önemsediğini söyleyen ATB Başkanı Muammer Çalışkan, “Yeni girişimciler olmazsa ekonomi gelişmez. Bu anlamda hepinizi tebrik ediyorum. Girişimcilik aslında koca bir fabrika kurmak değildir, küçük bir dükkân bile açsanız girişimci olursunuz. Küçük bir imalat yapar, satarsınız o da bir girişimciliktir. İnsanın örnek aldığı kişiler girişimci olursa arkadan gelenlerde girişimci oluyor. Siz böyle bir dernek kurunca gündüz ya da akşamları bir araya geldiğinizde birbirinizin yaptığı işleri konuşacaksınız. Toplantılarınızda hep girişimcileri konuşturacağınız için eminim sizlerden hep girişimci çıkacak. Derneğiniz bir girişimci tarlası olacak. Önce Adananın sonra ülkenin gelişmesine ciddi katkılarda bulunacağınızı düşünüyor tekrar tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ATB Başkanı Muammer Çalışkan, genç girişimcilere ATB’nin kuruluşunun 100. Yıl anısına hazırlatılan “Çukurova’da Tarımın Tarihi” kitabını hediye etti.





