Gece saatlerinde yaşanan olayda can kaybı ya da yaralanma olmazken, saldırı anı iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Olay, Seyhan ilçesine bağlı Tellidere Caddesi'nde bulunan bir tatlıcı dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi iş yerinin önüne gelerek tabancayla peş peşe ateş açtı. Saldırgan, saldırının ardından hızla olay yerinden uzaklaştı.
Açılan ateş sonucu iş yerinde maddi hasar meydana gelirken, olay sırasında içeride bulunanlar saldırıyı yara almadan atlattı. Yaşananlar iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Geçen yıl da iki kez saldırıya uğramıştı
İş yeri sahibi Serdar Kılınç'ın, geçen yıl Temmuz ve Ekim aylarında da haraç vermeyi reddettiği gerekçesiyle iki ayrı silahlı saldırının hedefi olduğu belirtildi. O dönemde Kılınç'ın yabancı numaralardan tehdit mesajları aldığı, mesajlarda "Bir dahaki mermiler direkt sizlerden birine denk gelecek", "Dükkanınıza el bombası attıracağım" ve "Ya parayı vereceksiniz ya da bu saatten sonra tatlıcınız diye bir şey olmayacak" ifadelerinin yer aldığı iddia edilmişti.
Geçen yıl yürütülen soruşturma kapsamında silahlı saldırılarla bağlantılı olduğu değerlendirilen şüpheliler yakalanarak tutuklanmıştı.
Önceki saldırılarla bağlantısı araştırılıyor
Aynı iş yerine yeniden silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.
Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Kaçan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürerken, son saldırının geçen yıl yaşanan olaylarla bağlantısının bulunup bulunmadığı da araştırılıyor.




