FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturmalarda, Taş'ın 2018 yılında "Gaybubet" olarak adlandırılan bir hücre evinde yakalandığı tespit edilmişti. Ancak o dönemde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İstanbul Emniyeti’nin Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortak çalışması sonucu, Üsküdar Acıbadem Mahallesi'ndeki Erdem Parkı'nda yakalanan Etem Taş, sonrasında Firari FETÖ/PDY üyeleri arasında aranan bir isim olarak kayıtlara geçmişti.
FETÖ'NÜN EN ÜST KADEMESİYLE BAĞLANTILAR
Etem Taş’ın, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi öncesinde Pensilvanya'da örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdiği, ayrıca "Yüceler Şurası" (Mollalar Grubu) denilen en üst düzey örgüt mensuplarıyla bağlantı kurduğu belirlendi. Söz konusu grubun önemli isimlerinden biri olan Taş, ayrıca 14 ilden sorumlu Marmara Bölgesi imamı olarak örgüt faaliyetlerini yönetti.
Taş’ın, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Doğu Anadolu Bölgesi Bölge İmamı, Marmara Bölgesi İmamı ve Gebze İlinden sorumlu olduğu öğrenildi. Bu bağlamda, Taş’ın saklandığı yer de tespit edilerek, 16 Mayıs’ta İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde bulunan adrese operasyon düzenlendi. Yapılan baskında, ByLock programını kullandığı, Bank Asya’da hesap hareketliliği olduğu ve "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için gözaltına alındı.
ÖRGÜT İÇİ GİZLİ YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI
Etem Taş’ın, FETÖ’nün üst düzey yöneticileriyle yaptığı yazışmalar da soruşturma kapsamında ortaya çıktı. Taş'ın, 2015-2018 yılları arasında Marmara Bölgesi İmamı olduğu ve "Mollalar Grubu" içerisinde yer alan önemli isimlerle yaptığı yazışmalar tespit edildi. Taş’ın, FETÖ'nün sözde "Yüceler Şurası" üyelerinden İsmail Cingöz, Mustafa Yeşil, Sait Aksoy gibi kritik isimlerle sıkça iletişimde olduğu belirlendi.
Özellikle FETÖ’nün örgüt içindeki "gaybubet" hücre evlerinde de kalan Taş’ın, firari durumdayken eşi ve çocuğu ile parklarda buluşmalar gerçekleştirdiği de güvenlik güçlerince tespit edildi. Ayrıca, Taş’ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’den talimat almak için New York Eyalet Abisi Mehmet Yaşa ve diğer üst düzey yöneticilerle yazışmalar yaptığı ortaya çıktı.
FETÖ’NÜN EN KRİTİK İSİMLERİYLE BAĞLANTI
FETÖ’nün üst düzey yöneticileriyle yaptığı ByLock yazışmalarında, Taş’ın, Sadık Kesmeci (Washington abisi), Sait Aksoy (Mollalar Heyeti), Mehmet Akif Saka (Tanzanya imamı), Turan Öztoprak (Libya imamı), Süleyman Tiftik (Batı Avrupa imamı) ve Ömer Ekinci (Gaziantep-Diyarbakır Yeni Bölge Temsilcisi) gibi kritik isimlerle sık sık iletişimde olduğu tespit edildi. Ayrıca, Taş’ın, Fetullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak ve FETÖ'nün beyin takımında yer alan Yılmaz Yiğit gibi isimlerle de önemli bağlantıları olduğu ortaya çıktı.
Taş’ın, aynı zamanda Türkiye Talebe İmamı Mesut Yıldırım ve Bursa İmamı Ufuk Civelek ile de çok sayıda yazışma gerçekleştirdiği belirlendi.
FETÖ'NÜN MEDYA YAPILANMASINDA YER ALAN İSİMLER
FETÖ’nün medya yapılanmasında yer alan Erkam Tufan Aytav ve Kaynak Holding yöneticisi Hasan Kahveci gibi isimlerle de irtibatı tespit edilen Taş, örgütün kritik bir figürü olarak tarihe geçti.
BEŞ YILDIR FİRARİDİR
Etem Taş’ın, 2015-2018 yılları arasında Marmara Bölge İmamı olarak görev yaptığı ve son görevini Sadık Kesmeci'den devraldığı belirtildi. FETÖ’nün üst düzey imamlarından biri olarak, hem örgütün Türkiye'deki faaliyetlerini hem de yurtdışındaki yapılanmalarını yöneten Taş’ın yakalanması, FETÖ soruşturmalarındaki en büyük başarılarından biri olarak kaydedildi.
Etem Taş’ın yakalanmasıyla birlikte FETÖ'nün en kritik isimlerinden biri daha adalet önüne çıkarılmış oldu. Örgüt içinde aldığı kritik rol ve gerçekleştirdiği gizli yazışmalarla dikkat çeken Taş, tüm bağlantılarıyla birlikte soruşturmalara dahil edilecek.




