Olay, ilçenin çarşı merkezinde meydana geldi. Görgü tanıklarının aktardığına göre, bölgedeki bir dükkânda çalışan kurye, cadde üzerinden hızla geçerken, burada esnaflık yapan yaşlı bir vatandaş tarafından uyarıldı. “Düzgün geçin diye yalvarıyorum size” diyerek tepki gösteren esnafa karşılık olarak, kurye “Hayırdır ya?” ifadesiyle karşılık verince tansiyon yükseldi.
Tabureye Yöneldi, Vatandaşlar Araya Girdi
Gerginlik kısa sürede büyürken, yaşlı esnafın sinirlenerek bir tabureye yöneldiği görüldü. Ancak olayın büyümesini çevredeki vatandaşlar engelledi. Olası bir kavgayı önlemek isteyen kişiler, esnafın elinden tabureyi alarak tarafları ayırdı.
Şans eseri herhangi bir fiziksel müdahalenin yaşanmadığı tartışma, çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde hem kurye hem de esnafın sözlü atışması ve vatandaşların müdahalesi net şekilde yer aldı.
Olayla ilgili herhangi bir resmi işlem yapılmadığı öğrenilirken, benzer gerginliklerin yaşanmaması adına esnaf ve kurye arasında diyalogun sağlanmasına yönelik girişimlerin olduğu bildirildi.





