Çeşme yangınının yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulunan Vali Elban, alevlerin otoyol bölümüne sıkıştırıldığını ifade etti. "Can kaybı ve yaralı yok" diyen Elban, saatte 85 kilometreye ulaşan rüzgarın yangının yayılmasını zorlaştırdığını ancak ekiplerin havadan ve karadan yoğun çaba gösterdiğini söyledi.

Fabrika Bir Anda Alev Topuna Döndü! Yangın Son Anda Kontrol Altına Alındı
Fabrika Bir Anda Alev Topuna Döndü! Yangın Son Anda Kontrol Altına Alındı
İçeriği Görüntüle

Ödemiş’te ise dün başlayan yangında 2 köyün tahliye edildiği, mahsur kalan 37 vatandaşın güvenli bir şekilde kurtarıldığı aktarıldı. Maalesef 81 yaşındaki bir vatandaşın dumandan etkilenerek hayatını kaybettiği bilgisini veren Vali Elban, hayatını kaybeden kişiye Allah’tan rahmet diledi.

Elban, havadan 9 uçak ve 22 helikopter, karadan ise 110 civarında araç ve 6 bini aşkın personelle yangınla mücadele edildiğini vurguladı. Orman, AFAD, itfaiye, belediye, UMKE, jandarma ve emniyet ekiplerinin koordineli ve büyük fedakarlıkla çalıştığını dile getiren Vali, “Arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını en kısa zamanda güzel haberlerle almayı temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA