Adana’nın Feke ilçesinde babasından kalan mesleği ailesi ile birlikte sürdüren İsa Koştur keçi sütünden el yapımı dondurma üreterek taleplere yetişmeye çalışıyor. Bölge üreticilerden aldığı Keçi sütü ve salep ile yazın serinleten lezzeti dondurma üretimi yapan genç girişimci günlük taleplere yetişmeye çalışıyor. Adana, mersin Osmaniye gibi bir çok ilden keçi sütü dondurmasına talep gördüğünü aktaran İsa Koştur, “Kendi yöremizin kendine özgü sahlep ve keçi sütünden dondurma yapıyoruz. Bir iki hafta öncesinde stok yapıyoruz. Günlük taze taze satıyoruz. Tam donmadan bile alıyorlar. Çevre illerden geliyorlar yoğun bir talep var. Şu an günlük ortalama 80 kilogram ile üretimi sürdürüyoruz” dedi.
Dondurmanın lezzetini duyan sıraya giriyor
Adana’nın Feke ilçesinde ailesinden eski sistem ile dondurma üretimini sürdüren İsa Koştur, bölgede üretilen keçi sütü ve salepten dondurma yaparak siparişlere yetişemiyor. El yapımı dondurma için Adana ve çevre illerden yoğun talep gören üretici günlük 80 kilogram dondurma üretildiğini ve tükendiğini kaydetti.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yorumlar
Trend Haberler
Adana’da Mahalle Ayakta: Yıllardır Açılmayan Yollar ve Atıl Park Alanı İsyan Ettirdi!
Uyarı Sonrası Dehşet: Bar Ortağı Silahlı Saldırıda Öldürüldü
Gözler, 18 Aralık’ta Görülecek Olan TÜİK Davasında: Kazanılırsa Her Emekli 20 Bin TL Zam Alacak
Yüreğir’de Gece Yarısı Saldırısı: Camlar Tek Tek Kırıldı
Adana'da kalp ve damar cerrahisi uzmanları güncel yaklaşımları değerlendirdi
Adana’da Dehşet! Canlı Yayında İntihar Etti: Polis Operasyonu Böyle Bitti
Adana’da Gençlik Cinayeti: 3 Şüpheli Tutuklandı
Köyde Kurulan Tesisle Almanya’ya İlk İhracat: Kozan Hurması Dünya Yolunda
Adana’da Sokak Ortasında Kanlı İnfaz!
Adana’da Feci Motosiklet Kazası: 1 Ölü





