Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda düzenlenen tanıtım programında iki erkek ve bir dişi olmak üzere üç aslan yavrusu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla kamuoyuna tanıtıldı. Etkinlikte yavrulara biberonla süt verildi, Şahin ise yavruları kucağına alarak sevdi.
27 ASLANA ULAŞTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Doğal Yaşam Parkı’na getirilen ve isimlerini bizzat kendisinin verdiği "Sudan" ve "Sultan" adlı aslanların üçüz yavrularının doğmasıyla parktaki toplam aslan sayısı 27’ye yükseldi. 2023 yılında da dört yavru dünyaya getiren aslanlar, parkta sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürüyor.
İSİMLER ANKETLE BELİRLENECEK
Tanıtım programında vatandaşlar tarafından önerilen "Atlas", "Gazze" ve "Pi" isimleri büyük ilgi gördü. "Gazze" isminin okunması sırasında alandaki ziyaretçilerin coşkusu dikkat çekti. Yavrulara verilecek isimler, sosyal medya üzerinden yapılacak bir anket ile belirlenecek.
FATMA ŞAHİN: “BURADA HAYVANLAR MUTLU”
Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa’da ve Türkiye’de doğurganlık oranı en yüksek doğal yaşam parkının Gaziantep’te bulunduğunu belirterek, “Doğal ortamlarına uygun alanlarda barınan, iyi beslenen hayvanlar mutlu ve huzurlu oluyor. Bu da doğurganlık oranlarını artırıyor. Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, çeşitliliği ve yaşam koşulları açısından örnek bir tesis” dedi.
“ASLANLAR ÜÇÜZ VE DÖRDÜZ DOĞURUYOR”
Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2018’de hediye edilen aslanlardan alınan sonuçların memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Normalde aslanlar bir ya da iki yavru dünyaya getirir. Ancak Gaziantep’te üçüz ve dördüz yavrular dünyaya geliyor çünkü burada mutlular” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yıl sonuna kadar "Afrika Savanı" ve "Yırtıcı Adası" projelerinin de hayata geçirileceğini duyurdu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler de yavruların üçüz olmasının sağlanan kaliteli bakımın bir sonucu olduğunu vurgulayarak, hayvanlara özenle bakıldığını ve doğal ortamlarına uygun koşullar sağlandığını kaydetti.