Valilik makam toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, bazı oda başkanları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, gastronomi ve mutfak sanatlarının bölge turizmi, kültürel tanıtım ve yerel kalkınma açısından büyük bir potansiyel taşıdığını vurguladı. Vali Köşger, “Gastronomi artık sadece bir mutfak meselesi değil ekonomik, kültürel ve turistik anlamda önemli bir kalkınma aracı haline gelmiştir. Çukurova Üniversitemizin bu alanda nitelikli bireyler yetiştirmesi, Adana’nın gastronomi potansiyeline önemli katkılar sağlayacaktır. Bizler de bu amaç doğrultusunda ilgili kurumlarımızla koordineli şekilde çalışarak en kısa sürede gerekli altyapının tamamlanmasını ve buradan yetişecek öğrencilerimizin gastronomi sektörüne en iyi şekilde hizmet etmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda, bölümün ihtiyaç duyduğu teknik donanımlar ayrıntılı olarak ele alınırken, altyapıya ilişkin çeşitli değerlendirmeler ve planlamalar yapıldı.





