Temmuz ayında ortalama 37 derece olan sıcaklık, kent merkezinde 44 dereceye kadar yükseldi. Özellikle Atatürk Kent Meydanı’nda bulunan dijital termometre bu yüksek sıcaklığı gösterirken, bunaltıcı havadan korunmak isteyen vatandaşlar park, bahçe ve gölgelik alanlara sığındı.
Aydınlılar, aşırı sıcaklara karşı farklı yöntemlerle önlem aldı. Kimi vatandaşlar şemsiye kullanarak güneşten korunmaya çalışırken, kimileri şapka veya kendi yöntemleriyle serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar süs havuzlarında elini yüzünü yıkayarak ferahlamaya çalışırken, bazıları da cami avlularında dinlenmeyi tercih etti.
Meteoroloji verilerine göre, kentte sıcaklıkların hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Uzmanlar ise özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.
“Hissettiğimiz 50 Dereceden Fazla”
Kentte yaşayan vatandaşlardan Nevzat Tiryaki, sıcaklığın tahmin edilenin üzerinde hissedildiğini ifade etti. Tiryaki, “Aydın çok sıcak memleket. Bu sıcakta işi olmayan pek çıkmamasını tavsiye ediyorum. Aydın’ın kışı da pek soğuk geçmiyor, kısa kollu ile gezebiliyoruz. Termometreler 43-44 dereceyi gösteriyor ama biz daha fazla sıcak hissediyoruz. Dışarı fazla çıkmasın vatandaşlarımız. Hissettiğimiz derece gerçekten 50 dereceden fazla” dedi.
“Klimalar Bu Sıcağa Dayanmıyor”
Sıcaklıkların geçtiğimiz yıllara göre daha yüksek olduğunu belirten Ali Yandım ise şu ifadeleri kullandı:
“Aydın bu sene çok sıcak oldu. İnsanı bunaltan bir hava var. O da Allahü tealanın takdiri tabi. Sıcak olmazsa karpuzumuz meyvemiz olmaz. Sıcak olduğu bir yandan iyi oluyor ama 45 derece ama bizim hissettiğimiz 50 derece oluyor. Sıcaktan dışarı çıkamıyoruz genelde akşamları çıkıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ağaçların altına gölgeye oturup serinlemeye çalışıyoruz. Evlerimiz çok sıcak, klimalar bu sıcağa yetmiyor.”




