Kentte bazı vatandaşların çöplerini konteynerlere atmak yerine sokağa ya da konteynerlerin yanına bırakması dikkat çekiyor. Ancak belediye ekiplerinin bu atıkları toplamaması sonucu birçok noktada çöp ve moloz yığınları oluştu. Özellikle Pınar, Mithatpaşa, Sümer, Dağlıoğlu ve diğer bazı mahallelerde konteynerler dolup taşarken, etrafa bırakılan molozların da uzun süre yerinde kaldığı görülüyor.
Sümer Mahallesi’nde yaşayan Sadık Kaplan, duruma tepki göstererek şunları söyledi:
"1990 yılından bu yana buradayım, böyle bir pislik görmedim. Bizim diğer mahalleler de bu şekilde. Adana'nın geneline yayılmış bu görüntü. Apartmanlardan çıkan molozları bu şekilde koyuyorlar buraya ama kaldırılmıyor. Burası Kurban Bayramı'ndan bu yana bu şekilde duruyor. İşim gereği çok geziyorum ve Adana'nın geneli bu şekilde. Buradan hiç mi memur ya da amir geçmiyor, bir yetkili görmüyor mu?"
Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik ise çöplerin artık mahallede dağ gibi biriktiğini belirterek şunları kaydetti:
"Mahallemiz çöpün altında kaldı, belediyemiz bu işi beceremedi. Buradan tüm mahalle halkına sesleniyorum lütfen çöplerimizi sokağa atmayalım. Buradaki birkaç molozu önemsemiyorum ancak bütün mahalle çöp atıklarıyla dolmuş durumda. 48 saat bekleyen evsel atıklar kokmaya başlıyor. Bu çöplerden yayılan kimyasal gazlar ve çürümüş sebze atıklarının pis suları sokaklarımızı kirletiyor."





