Yağışların yetersiz olması nedeniyle barajın doluluk oranı yüzde 5’in altına düşerken, su seviyesindeki metrelerce çekilme havadan görüntülendi. Antakya ilçesi Avsuyu Mahallesi sınırlarındaki Yarseli Barajı, uzun yıllardır Amik Ovası’na su sağlayarak bölgenin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynuyor. Ancak bu yılın sonbahar ve kış döneminde yağış olmaması, barajın su seviyesinin ciddi ölçüde azalmasına yol açtı. Ocak ayında barajın su seviyesiyle başlayan kuraklık, eylül ayına gelindiğinde gözle görülür bir seviyeye ulaştı.
Yarseli Mahallesi Muhtarı Şemsettin Korkmaz, bu yılın diğer yıllara göre çok kurak geçtiğini belirterek, “Bu yıl çok kurak geçti. Çiftçilerimiz mağdur oldu. Barajda su eksikliği çok oldu. Yarseli Barajı’nda suyumuz çok eksildi. Kuraklık da çok etkili oldu. Asi Nehri’nden beslenen bir barajımız var” dedi.
Barajdaki su çekilmesini açıklayan Mustafa Keser ise, “Burası Yarseli Barajı’dır. Bu baraj tarım arazilerinin sulamasında kullanılıyor. Bu yıl da sıkıntımız kuraklıktan dolayı çiftçilerimiz mağdur oldu, hiç yağmur yağmadı. Barajımız gördüğünüz gibi en düşük seviyeye kadar düştü. Geçen yıl barajın durumu bu yıldan daha iyiydi. Geçen yıl birkaç sefer sulama için bırakıldı ama bu yıl tam kapasitesi dolmadığı için sulama yapılmadı. Barajın geçen yıl 30 metre daha geniş yerlere kadar su seviyesi vardı. Bu baraj içme suyu olarak kullanılmıyor, tarım arazilerinde sulama için kullanılıyor” ifadelerini kullandı.





