19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Merkez Park’ta düzenlenen etkinlik, sanayi dünyası ile vatandaşları aynı sosyal ortamda buluşturdu.
AOSB’nin sosyal dayanışma ve toplumsal bütünleşmeye verdiği önemi ortaya koyan organizasyon; gençleri, sporcuları, aileleri, sanayicileri ve kent halkını aynı parkurda bir araya getirdi. Etkinlik boyunca 19 Mayıs ruhu, gençliğin enerjisi ve sporun birleştirici gücü ön plandaydı.
Toplam 410 bin TL ödülün dağıtıldığı yarışlarda sporcular; genel klasmanın yanı sıra 18-39, 40-49 ve 50 yaş üstü kategorilerinde mücadele etti. Gün boyu devam eden organizasyonda çocuk yarışları, dans gösterileri, sahne performansları ve konserler de yoğun ilgi gördü.
AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, etkinliğin ardından yaptığı değerlendirmede organizasyonun beklenenin üzerinde katılımla gerçekleştiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Sanayi Gençlik Koşusu ile sanayicilerimizi, çalışanlarımızı, gençlerimizi ve Adana halkını aynı sosyal ortamda buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sporun birleştirici gücü sayesinde kentimizde güçlü bir dayanışma atmosferi oluştu. Katılımın yoğun olması, toplumun bu tür sosyal etkinliklere duyduğu ilgiyi ve ihtiyacı açıkça ortaya koydu.”
AOSB’nin yalnızca üretim odaklı bir sanayi bölgesi olmadığını vurgulayan Akpınar, şu değerlendirmede bulundu:
“AOSB olarak sanayinin ekonomik gücünü sosyal yaşamla bütünleştiren projelere önem veriyoruz. Bölgemizin sosyal yönünü güçlendiren, kent halkıyla etkileşimi artıran organizasyonları sürdürmeye devam edeceğiz.”
Etkinliğin sadece sportif bir organizasyon olmadığını ifade eden Akpınar, şöyle devam etti:
“Sanayinin kalbinde yükselen bu birlik ve beraberlik tablosu; yalnızca bir spor etkinliği değil, Ata’mızın emanetine sahip çıkan kararlı bir yürüyüşün sembolüdür.”
Katılımcılara teşekkür eden Akpınar, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Alanları doldurarak bu eşsiz atmosferi paylaşan tüm halkımıza, enerjileriyle geleceğe ışık tutan gençlerimize ve organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ata’mızın izinde; üretmeye, gelişmeye ve geleceğe birlikte koşmaya devam edeceğiz.”
Organizasyonda sporcular 5K ve 10K parkurlarında yarışırken, etkinlik alanında kurulan stantlar ve oyun alanları da ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Gönüllü Anneler Topluluğu +1 Orkestrası’nın sahne performansı ve Adana Dans Kulübü’nün gösterileri etkinliğe renk kattı. Gün boyunca süren programlarla Merkez Park adeta festival alanına dönüştü.
Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri AOSB yönetimi tarafından verildi. Etkinlik, konser programının ardından coşkulu görüntüler eşliğinde sona erdi.
Dereceye Giren Sporcular
Genel klasman erkekler:
Sezgin Ataç, Tamin Yitborok Cherkos, Abraham Gemeda Dabi
Genel klasman kadınlar:
Emebet Ejigu Bizuneh, Chaldu Shuna Kekebo, Zinash Mulata Waketoli
18-39 yaş erkekler:
Azat Demirtaş, Omar Alhaje, Arda Dölen
18-39 yaş kadınlar:
Sharon Jeniyo Kipchumba, Anastasia Nikolaeva, Adina Vakhidova
40-49 yaş erkekler:
Sinan Kosay, Eyyup Yabatu, Koray Het
40-49 yaş kadınlar:
Nazan Ekin, Bahar Özacar, Zeliha Göker
50+ yaş erkekler:
Ahmet Bayram, Osman Altun, Bülent İncer
50+ yaş kadınlar:
Serpil Aslan, Terese Pudokaite, Meltem Aydın




