Küçük çocuğun Adana’da kameralara yansıdığı bilgisi aileye umut verdi.

Aksu ilçesine bağlı Murtuna Mahallesi’nde yaşayan 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Ali Biçer, 26 Ocak Pazartesi günü ailesiyle birlikte serada çalıştığı sırada annesine lavaboya gideceğini söyledi. Eve gelen Ali Biçer, montunu aldıktan sonra yürüyerek evden ayrıldı. Ancak küçük çocuktan bir daha haber alınamadı.

Vali Yavuz’dan Net Mesaj: “Huzurlu Adana İçin Kararlıyız”
Vali Yavuz’dan Net Mesaj: “Huzurlu Adana İçin Kararlıyız”
İçeriği Görüntüle

Durumun bildirilmesi üzerine aile, polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. Başvurunun ardından polis ekipleriyle birlikte AFAD, Kırmızı Kasklılar Arama Kurtarma Derneği ve çok sayıda vatandaş, Ali Biçer’in bulunması için bölgede arama çalışması başlattı. Ekipler, çocuğun evden ayrıldıktan sonra gittiği değerlendirilen arazi ve ormanlık alanlarda yoğun arama yaptı.

Adana’da kameralara takıldı

Arama çalışmalarında su kuyuları ve ağaçlık alanlar da titizlikle kontrol edildi. Ekiplerin sahadaki çalışmaları sürerken, aileyi sevindiren haber emniyet birimlerinden geldi. Baba Utku Biçer, emniyete yaptığı kayıp başvurusunun ardından gerçekleştirilen incelemelerde, 11 yaşındaki oğlu Ali Biçer’in Antalya Otogarı’ndan Adana’ya giden bir otobüse bindiğinin tespit edildiğini belirtti.

Yapılan kontrollerde Ali Biçer’in Adana Otogarı’nda, KYGS sistemine entegre YTS (Yüz Tanıma Sistemi) kameraları tarafından görüntülendiği bilgisinin dün akşam saatlerinde kendilerine iletildiği öğrenildi. Bu gelişmenin ardından Antalya’daki arama çalışmaları sonlandırılırken, Adana Emniyeti küçük çocuğun bulunarak ailesine teslim edilmesi için çalışma başlattı.

Kaynak: İHA