Limon, mandalina, greyfurt ve portakal bahçelerinde büyük zarar meydana gelirken, işletmeler, araçlar, güneş enerjisi panelleri ve tarımsal ekipmanlar da doludan etkilendi.
Yüreğir’de gece saat 01.00 sıralarında Yunusoğlu bölgesinde başlayan dolu yağışı, yaklaşık 02.30’da Vayvaylı Mahallesi’nden sonra etkisini kaybetti. Şiddetli yağış; Yunusoğlu, Sakızlı, Denizkuyusu, Taşçı, Doğankent, Şıhmurat, Sağdıçlı, Ağzıbüyük, Kapılı, Abdioğlu, Havraniye ve Vayvaylı mahallelerinde etkili oldu.
Turunçgil bahçelerinde büyük zarar
Dolu yağışı özellikle limon, mandalina, greyfurt ve portakal bahçelerinde ciddi hasara neden oldu. Bunun yanı sıra diğer tarımsal ürünler de zarar gördü.
Afetten tarım alanlarının yanı sıra işletme çatıları, araçlar, güneş enerjisi panelleri, tarımsal ekipmanlar ve açık alanda bulunan çeşitli malzemeler de etkilendi.
TZOB’dan bölgede inceleme
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bahadır Sezgin, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ile birlikte doludan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.
Üreticilerle bir araya gelen Sezgin, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın geçmiş olsun dileklerini iletti. Sezgin, yaraların bir an önce sarılması için ivedilikle gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.
Çiftçiler afet bölgesi ilan edilmesini istiyor
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan ise dolu yağışı nedeniyle üreticilerin ciddi ekonomik kayıplarla karşı karşıya kaldığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Doğan, yaptığı açıklamada, 'Üreticimiz, hasattan elde edeceği gelirle banka ve Tarım Kredi borçlarını, işçi ücretlerini, zirai ilaç, gübre ve diğer girdi ödemelerini karşılamayı planlıyordu. Yaşanan afet sonrasında birçok çiftçimizin bu ödemeleri yapması imkansız hale geldi. Çiftçimizin bu yükü tek başına taşıması mümkün değildir. Yetkililerden beklentimiz, afetten ağır şekilde etkilenen bölgemizin afet bölgesi kapsamında değerlendirilmesidir' ifadelerini kullandı.





