Üç çocuk annesi Sevil Aksoy ve iki çocuk annesi Gönül Acar, geleneksel olarak kendi evleri için yaptıkları el açması baklavayı çevrelerinden gelen talepler üzerine ticarete dönüştürdü. Kadınlar, her gün ortalama 10 ila 12 tepsi arasında baklava hazırlayarak müşterilerine ulaştırıyor.

“Kadın Dayanışmasıyla Başladı, Gelire Dönüştü”

Girişimin nasıl başladığını anlatan Gönül Acar, “Evli ve iki çocuk annesiyim. Bu işe, arkadaş çevremizin önerisiyle başladık. Evde yaptığımız baklavaları beğenen komşularımız sipariş vermeye başlayınca üretimi genişlettik. Özellikle çalışan kadınlar ve doğal ürünleri tercih edenler bizden alışveriş yapıyor. Şu anda en çok talep gören ürünlerimiz arasında ev yapımı mantı, şehriye, içli köfte ve ekşili köfte de yer alıyor” dedi.

Kurtlanmış Salça ve Turşu! Hijyensiz Dönerci Mühürlendi
Kurtlanmış Salça ve Turşu! Hijyensiz Dönerci Mühürlendi
İçeriği Görüntüle

“Güvenilir ve Katkısız Ürün Arayanlar Ev Yapımına Yöneliyor”

Sevil Aksoy ise son dönemde artan gıda güvenliği kaygılarının ev yapımı ürünlere ilgiyi artırdığını vurguladı. “Başta sadece kendi evimiz için hazırlıyorduk ama çevremizden gelen yoğun ilgiyle bu işi ciddiye alıp büyüttük. Glikoz kullanmadan, Kozan’ın doğal tereyağı ve yerli cevizini kullanarak lezzetli baklavalar yapıyoruz. Antep baklavası kadar bilinmese de Adana’nın geleneksel 10 katlı ev baklavası burada büyük beğeni topluyor. Bu süreç kadın dayanışmasının güzel bir örneği oldu” ifadelerini kullandı.

Aksoy ve Acar, üretimlerini artırarak bu işi sürdürülebilir hale getirmek istediklerini, diğer kadınlara da ilham olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA