İran-İsrail gerilimi dördüncü gününde devam ederken Adana’da berber esnafı olan Murat Çakmak’tan ilginç bir çıkış geldi. Çakmak, savaşa Kuzey Kore’nin de dahil olması halinde bir gün tüm tıraşları ücretsiz yapacağını söyledi.
Sosyal medya hesabından Kuzey Kore lideri Kim Joung-un’un resmini paylaşan Çakmak, “İki bomba İsrail’e sallarsa ise 1 gün ücretsiz tıraş edeceğim. İki bombada sen salla da İtraile ortalık şenlensin.” dedi.

İran-İsrail gerilimiyle ilgili düşüncesini aktaran Çakmak şunları söyledi:
“Sosyolojik olarak İran halkı artık molla rejiminden uzaklaşmak istiyor. Kum, Meşhed ve belki bir iki şehir dışında, rejime gönülden bağlı kalanların sayısı oldukça az. Ülke; Kürt, Acem ve Türk bölgelerine bölünmüş durumda. Ve dışarıdan bakıldığında İran'da ciddi bir iç kırılma dikkat çekiyor. Bu zemin zaten önceden hazırlanmıştı. Hatırlarsanız kısa süre önce İran’da başörtüsü eylemleri başladı. Kadınlar başörtülerini açarak meydanlara çıktılar. Bu eylemler dünya medyasında büyük yankı buldu. Hatta bazı ülkelerde kadın milletvekilleri saçlarının uçlarını keserek sembolik destek verdi. Öte yandan dünyadaki halklar özellikle Gazze olaylarından sonra İsrail'e karşı oldukça öfkeli. En son Refah sınır kapısına dayanan halklar, İsrail'in Filistin'e yönelik politikalarına karşı ayakta. Böyle bir ortamda İsrail ve ABD doğrudan yeni bir katliam organize edemezdi. Yeni bir strateji gerekiyordu.
Ve sahneye “İran tehdidi” sürüldü. Medyada; “İran bize bomba atıyor”, “İran’ın atom bombası var” gibi başlıklar servis edilmeye başlandı. Böylece küresel kamuoyunun dikkati Filistin’den İran’a çevrilecekti.”




