Adana’nın Şanlı Kurtuluşu İçin Tarihi Adım! 5 Ocak Platformu’ndan Vali Köşger’e Özel Sunum
Adana’nın Şanlı Kurtuluşu İçin Tarihi Adım! 5 Ocak Platformu’ndan Vali Köşger’e Özel Sunum
İçeriği Görüntüle

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi’nde büyüyen Ferdi Tayfur bu yılın başında, Müslüm Gürses ise 2013 yılında hayatını kaybetmişti. Adanalı grafiti sanatçıları Çağatay Kayarlı ve Alper Ağca, hayranı oldukları iki sanatçıyı yaşatmak amacıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında mahallede günlerce çalışan sanatçılar, iki evin duvarına Müslüm Gürses ve Ferdi Tayfur’un grafitilerini yaptı.

“Onlardan geriye ölümsüz bir eser bırakmak istedik”

Grafitiyi çizen Çağatay Kayarlı, “Öncelikle ikisi de çok değerli sanatçılar. Bu çalışmayı yaparken çok keyif aldık. Biz Adana’da doğduk. Bu kültürü iyi biliyoruz. Onların şarkılarını dinleyerek büyüdük. Bu çalışmayı yaparken çok heyecanlandık. Mahalleli bize karşı çok olumlu yaklaştı. İnsanlar yaptığımız işe saygı duydu. Biz de onlardan geriye ölümsüz bir eser bırakmak istedik. Onların da yaptığı gibi. Bu çalışmayı hiç düşünmeden yaptık” dedi.

Sanatçılardan Alper Ağca ise, “Bu sokaklarda gezip kahvehanede oturmuşlar. Onlardan geriye ölümsüz bir eser bıraktık. Sanat tarihinde güzel bir iş oldu. İkisini de çok seviyorduk. Allah rahmet eylesin. Bu çalışmayı yapmak için iskeleler kuruldu. Sprey boya ile yaptık. İlk defa bu kadar büyük bir çalışma yaptık. İki çalışmayı 3 hafta içerisinde tamamladık” ifadelerini kullandı.

“Sanki onları yeniden görmüş gibi oldum”

Mahallede yaşayan 88 yaşındaki Ali Tunç ise hem Müslüm Gürses’i hem de Ferdi Tayfur’u tanıdığını belirterek, “İkisi de birbirinden terbiyeliydi. Ferdi Tayfur’un babası benim çok yakın arkadaşımdı. Biz onlarla bir aileydik. Müslüm Gürses’in babası Mehmet abi burada kahvesi vardı. Oranın çay ocağına bakıyordu. Bu çalışmayı yapan herkesten Allah razı olsun. Çalışmaları görünce sanki onları yeniden görmüş gibi oldum” diye konuştu.

Kaynak: İHA