Adana genelinde etkisini sürdüren yüksek sıcaklıklar nedeniyle serinleme yöntemleri de çeşitleniyor. Kozan’da esnaflık yapan Yunus Çelik, Mersin’in Toros Dağları’nın zirvesinden getirdiği karı, özel olarak muhafaza ettikten sonra meyve şuruplarıyla tatlandırarak vatandaşlara ikram etmeye başladı.

Karla hazırladığı tatlıyı 50 TL’den sattığını belirten Çelik, “Kozan çok sıcak olduğu için ilk defa böyle bir şey denedik. Karın hava almaması gerekiyor, bu nedenle pamuk yorganla sarıp çuvalla kapladık. Böylece kar erimiyor. Üzerine portakal ve vişne şurubu döküyoruz. Vatandaşlar hem serinliyor hem memnun kalıyor” dedi.

Karı tatmaya gelenlerden Rıdvan Şahin, “Hasta olmayacağımı bilsem daha fazla yemek isterdim. Kar ve şerbetin birleşimi oldukça lezzetli olmuş” ifadelerini kullandı.

Adana’daki İlginç Kavgada Karşılıklı Suçlamalar: Taciz mi, Hırsızlık mı?
Adana’daki İlginç Kavgada Karşılıklı Suçlamalar: Taciz mi, Hırsızlık mı?
İçeriği Görüntüle

Konya’dan bölgeye gelen bir diğer vatandaş Yusuf Şanlı ise, “Ben hep soğuk iklimlerde büyüdüm. Kozan çok sıcak, bu serin lezzeti görünce denemek istedim. Gerçekten çok güzel serinletiyor” dedi.

Kaynak: İHA