Şölen, şehir merkezinde yapılan konvoyla başladı. Konvoya katılan çocuklar aileleriyle birlikte şehir turu attı, ardından Anadolu’nun ilk dârü’l-hadisi ve ilk şifahanesi olarak bilinen tarihi Taş Mescit’i ziyaret etti. Program boyunca çocuklara çeşitli ikramlar sunulurken, eğlenceli etkinliklerle gün boyu keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.
HEDİYELER VE EĞLENCE DOLU GÜN
Şölende çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır ve çeşitli ikramların yanı sıra oyun alanları da sunuldu. Program sonunda, Ankara Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bisikletler sünnet edilen çocuklara hediye edildi. Etkinlik, il protokolünün de katılımıyla daha da renklendi.
“HER VAKFİYE BİR EMANETTİR”
Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik, programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Her bir vakfiye bizler için bir emanet. Bu anlayışla yola çıkarak, İkinci Bayezid Vakfı tarafından başlatılan ve vakfiyede yer alan 'ihtiyaç sahibi çocukların sünnet ettirilmesi' geleneğini bugün Çankırı’da yaşatıyoruz. Ailelerin ve çocukların mutluluğu bizleri de son derece mutlu etti.”
Bahçecik, klasik otomobillerle düzenlenen konvoyun halktan büyük ilgi gördüğünü belirterek, katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.




