Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen olduğu 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü ilan edilmesi nedeniyle yazılı açıklama yapan Dr. Şevkin, Atatürk’ün işaret ettiği gibi yeni neslin öğretmenlerin eseri olacağını kaydetti ancak günümüz Türkiye’sinde öğretmenlerin merkezi yönetim tarafından gerekli ilgiyi ve desteği görmediğini vurguladı.
Türkiye’de milyonlarca atama bekleyen öğretmen bulunduğuna dikkat çeken, öğretmen açığına rağmen atamaların gerçekleşmediğini ifade eden Dr. Şevkin, “Çocuklarımızın daha çok öğretmene ihtiyacı var. Öğretmenler bir taraftan atama beklerken diğer taraftan ayrımcılığa maruz bırakılıyor. Mali ve özlük haklarında düzenleme yapılmıyor. Kendilerini geliştirmeleri için imkan tanınmıyor. Öğretmenler yoksulluk sınırının altında maaşlara talim ettiriliyor” dedi.
“KAOS YAŞANIYOR”
Türkiye’de eşit işe eşit ücretin Anayasa’dan kaynaklı bir hak olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “Ülkemizde ne yazık ki uzman öğretmen, başöğretmen, sözleşmeli öğretmen, özel sektör öğretmeni, piktes öğretmeni (Geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların eğitimini yapan geçici kadrodaki öğretmenler), ücretli öğretmen ayrıcalığı nedeniyle bir kaos yaşanıyor. Bunların dışında atama bekleyen öğretmenler de var ki artık sayısı milyonu geçmiş durumda. İktidar, her geçen gün eğitim-öğretimi daha çok çıkmaza sürüklüyor” diye konuştu.
EĞİTİMDE YANLIŞ ÜSTÜNE YANLIŞ!
Milli Eğitim Bakanı’nın okullardan bihaber ülkenin kurucu değerlerine saldırmaktan başka bir iş yapmadığını, çocukların okula aç gittiğini, okulların adeta pislikten geçilmediğini dile getiren Dr. Şevkin, “Tüm bunlar öğretmenlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Okullarda öğretmenlerin su ısıtıcısına dahi müdahale ediliyor. Tasarruf tedbirleri adı altında öğretmenlere çağın gereklerine uygun maaş verilmezken diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığı eliyle bir takım cemaatlerle, tarikatlarla işbirliği yapılıyor. Türkiye’de 20 bin köy okulunu kapatıp daha sonra açacaklarına dair söz verenler köylerdeki çocukların eğitim-öğretim hayatını hiçe sayıyor. Uzak bölgelerdeki öğrencilerin bir çoğu servis imkanı olmadığı için okullara gidemiyor. Tüm bu yanlış uygulamalara karşı çıkıyoruz. İktidarın tam anlamıyla perişan ettiği öğretmenlerimizin Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler ölçüsünde görev yapabilmeleri için mücadelemizi elden bırakmayacağız” dedi.
“YENİ KADROLARA İHTİYAÇ VAR”
CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü buruk da olsa kutlarken, Türkiye’de daha sağlıklı, daha huzurlu, daha müreffeh bir eğitim-öğretim hayatının oluşması için yeni kadrolara ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.
“24 Kasım Öğretmenler Günü, Buruk Kutlanıyor”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları emanet ettiği öğretmenlerin gününü kutladı.
Kaynak: BÜLTEN
Yorumlar
Trend Haberler
Adana’da Mahalle Ayakta: Yıllardır Açılmayan Yollar ve Atıl Park Alanı İsyan Ettirdi!
2 Milyon Esnaf Kapattı! Meclis’te Ekonomi Tartışması Alevlendi
Uyarı Sonrası Dehşet: Bar Ortağı Silahlı Saldırıda Öldürüldü
Yüreğir’de Gece Yarısı Saldırısı: Camlar Tek Tek Kırıldı
Adana’da Dehşet! Canlı Yayında İntihar Etti: Polis Operasyonu Böyle Bitti
Bu Koroda Yok Yok! Esnaftan Doktora Herkes Sahneye Çıktı
Adana’da Sokak Ortasında Kanlı İnfaz!
Adana’da Feci Motosiklet Kazası: 1 Ölü
Köyde Kurulan Tesisle Almanya’ya İlk İhracat: Kozan Hurması Dünya Yolunda
Adana’da Tarımda Yeni Dönem: Topraksız Marul Üretimi Başladı





