Çarpmanın ardından olay yerinden uzaklaşan minibüs sürücüsü, bir süre sonra karakola giderek teslim oldu. Ağır yaralanan çocuk ise yoğun bakıma kaldırıldı.

Kaza, saat 08.40 sıralarında Yüreğir ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi Levent Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde ilerleyen yolcu minibüsü, aniden yola çıkan 11 yaşındaki yabancı uyruklu M.M.Ş.’ye çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle metrelerce sürüklenen çocuk, kanlar içerisinde yere yığıldı. Kaza anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Sürücü olay yerinden uzaklaştı

Kazanın ardından minibüsten inen sürücü, bir süre yerde yaralı halde bulunan çocuğa baktı. Daha sonra yeniden aracına binen sürücü, minibüsle olay yerinden uzaklaştı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ağır yaralı olarak hastaneye götürülen M.M.Ş.’nin yoğun bakıma alındığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan olayın ardından bölgeden ayrılan minibüs sürücüsünün daha sonra karakola giderek teslim olduğu öğrenildi.

‘Çocuğun durumu ağır, yoğun bakıma aldılar’

Kazayı gören vatandaşlardan Ömer Kükrek, çocuğun marketten çıktığını ve ardından minibüsün çarptığını belirterek şunları söyledi:

“Minibüsün çocuğa vurması sonucu çocuk sürüklendi. Çocuk burada dilini yuttu. Sonra ambulans geldi, aldığımız bilgiye göre ambulansta da kalbi durmuş. Çocuğun durumu ağır, yoğun bakıma aldılar. Vücudunda sağlam bir yer kalmamış. Buradan belediye başkanlarına sesleniyorum; Burada sürekli kaza oluyor. Halkın canının bu kadar değersiz olmaması lazım. Yarın sizin çocuğunuzun torununuzun başına da gelebilir. Burada neden kasis yok? Koskoca mahallede bir tane kasis yok. Şoför kaçtı, sonrasında gidip karakola teslim olmuş” dedi.

‘Minibüs sürücüsü frene basıyor ama çocuğa vuruyor’

Bir diğer görgü tanığı Mehmet Sarıdağ ise minibüsün hızlı geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:

Çukurova Üniversitesi’nde Öğrencilere Sürpriz: 12 Noktada Tavuklu Pilav
Çukurova Üniversitesi’nde Öğrencilere Sürpriz: 12 Noktada Tavuklu Pilav
İçeriği Görüntüle

“Sabah çocuk bakkaldan çıkmış giderken minibüs sürücüsü frene basıyor ama çocuğa vuruyor. Buralara birkaç kasis yapılması lazım. Çocuğun yanına geldiğimde yerler ve çocuk kanlar içindeydi. Burada dolmuşlar çok hızlı gidiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA