İşletme sahibi tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntüler sonrası hedef gösterildiklerini öne süren iki kişi, kendileri hakkında yapılan paylaşım nedeniyle suç duyurusunda bulundu.
Olay, Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Mahallesi’nde gece dönercisi işleten A.T.’nin 2 Mayıs tarihinde yaptığı paylaşım sonrası gündeme geldi. İşletme sahibi, yanlarında bir çocuk bulunan iki kişinin iş yerinde yemek yedikten sonra ödeme yapmadan ayrıldığını iddia ederek güvenlik kamerası görüntülerini paylaşmıştı. A.T., şahısların 5 döner ile çeşitli içecekler tükettikten sonra araçlarına binerek uzaklaştığını öne sürmüştü.
Haberlerin ardından, ödeme yapmadıkları iddia edilen Metin Başkut ile Burak Öğrenenefe işletme sahibiyle iletişime geçerek ödemenin gerçekleştirildiğini ifade etti. Ancak iddiaya göre işletme sahibi Arzu Tokuş, ödemenin yapılmadığını savunarak dava açabileceklerini söyledi.
Daha sonra işletmenin güvenlik kamerası kayıtlarını yeniden incelemesi sonucu ödemenin yapıldığının tespit edildiği ileri sürüldü. Bunun üzerine Metin Başkut ile Burak Öğrenenefe’nin ödeme dekontlarıyla birlikte Cumhuriyet Savcılığı’na giderek işletme sahibi hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi.
“İyi ki nakit ödememişiz”
Yaşadıklarını anlatan Metin Başkut, işletmeye daha önce de sık sık gittiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Biz maç yaptıktan sonra arkadaşımla beraber oraya döner yemeye gidiyorduk. Her gittiğimizde hesabı ben ödüyordum. O gün evdeydim ve arkadaşım beni yemeğe davet etti. Bu sefer hesabı arkadaşım ödedi. Sonra yaklaşık 30 dakika sohbet ettik. Haberlerde '5 döner yediler' denilmiş ama biz 2 tam, çocuğum için de yarım ekmek döner söyledik. Yemeği yedikten sonra dükkandan çıktık. Sonrasında elemanları geldi ve hesabı sordu. Biz de hesabı ödediğimizi söyledik. Daha sonra evimize geldik.”
Birkaç gün sonra haberlerde kendilerini gördüklerini belirten Başkut, şunları söyledi:
“Haberlerde 'yeyip içip kaçtılar' denildi. Bizim elimizde dekont vardı. İyi ki nakit ödememişiz. Nakit ödeseydik acaba ne yapardık? Psikolojim bozuldu, 2 gün boyunca uyuyamadım.”
“Şikayet yolu açık dediler”
Olay sonrası ağabeyinin işletmeyle görüştüğünü ifade eden Başkut, yaşanan süreci şöyle anlattı:
“Bu olaydan birkaç gün sonra abim döner işletmesine ulaştı. 'Arkadaşlar orada hesabı ödemişler' dedi. Onlar da 'Hayır, hesabı ödemediler' dediler. Ellerinde dekontları var, ödeme yapıldığı belli dediği halde kabul etmediler. 'Şikayet yolu açık' dediler. Biz de 'Tamam o zaman, şikayet ederiz' dedik.”
Yaklaşık bir saat sonra işletmenin kamera kayıtlarını yeniden kontrol ettiğini belirten Başkut, şu ifadeleri kullandı:
“Sonrasında 'Evet, ödeme yapılmış' denildi. Röportajında 'Bu videoyu paylaşmak istemezdim ama utansınlar diye paylaşıyorum' dedi. Acaba şimdi kendisi ne diyecek?”




