İş Yerinde Korkutan Yangın: Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor
İş Yerinde Korkutan Yangın: Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor
İçeriği Görüntüle

Yangın, saat 11.40 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangını kontrol altına almak için seferber oldu.

Yangına havadan 3 uçak ve 4 helikopter, karadan ise 11 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 3 dozerle müdahale sürüyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yoğun çaba sarf ederek alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek için çalışıyor.

Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, yangına müdahalenin sürdüğü belirtilerek, "An itibarıyla yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yoktur" denildi.

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman da Lapseki ilçesi Dişbudak köyündeki yangını Yangın Yönetim Merkezi’nden anbean takip ederek sahadaki çalışmalara dair yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: İHA