Altınözü ilçesi Avuttepe Mahallesi’nde çobanlık yaparak geçimini sağlayan kişi, iddiasına göre Türkiye-Suriye sınırına yakın bir noktada bulduğu maymunu yaklaşık 6 aydır besliyordu. Geçtiğimiz günlerde maymunu tokatladığı anlar, ailesi tarafından sosyal medyada paylaşıldı ve kısa sürede tepkilere neden oldu.

Olayın ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri maymunu şahıstan alarak koruma altına aldı. Ülkede beslenmesi yasak olan maymunu besleyen şahsa cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Adana’da Metrekareye 72 Kilo Yağmur! Büyükşehir Sahada Alarm Verdi
Adana’da Metrekareye 72 Kilo Yağmur! Büyükşehir Sahada Alarm Verdi
İçeriği Görüntüle

Maymun ise İl Müdürlüğü rehabilitasyon merkezinde muzla beslenip sağlık kontrollerinden geçirilmeye başlandı. İl Müdürü Nuri Akın ve ekipler tarafından bakımı yapılan maymunun, önümüzdeki günlerde çevre illerdeki bir hayvanat bahçesine sevk edilmesi planlanıyor.

Kaynak: İHA