Üretimin başlamasıyla birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren satış büfelerinde yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar, hem uygun fiyatlı hem de taze ekmeğe ulaşmanın memnuniyetini yaşadı.

Piyasadaki fırınlarda 15 TL’den satılan ekmeğin, Adana Büyükşehir Belediyesi büfelerinde 10 TL olduğu hatırlatılırken, Pozantı Belediyesi satış noktalarında ekmeğin 9 TL’den sunulması dikkat çekti. Uygun fiyat politikası, özellikle dar gelirli vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’ın “Üretken Belediyecilik” anlayışıyla ilçeye kazandırdığı ve yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla kurulan Halk Ekmek Fabrikası, ilk gününden itibaren yoğun talep gördü. Pozantı Merkez’in yanı sıra kırsal mahalleler, Hüma Hatun ve Belediye Çay Bahçesi yanındaki satış büfeleri ile anlaşmalı marketlerde ekmek almak isteyen vatandaşlar kuyruklar oluşturdu. Projenin, hem fiyat avantajı hem de hijyenik üretim koşullarıyla ilçe halkının takdirini kazandığı gözlendi.

İyilik Hareketi Biz De Varız, 2026’ya Hazır
İyilik Hareketi Biz De Varız, 2026’ya Hazır
İçeriği Görüntüle

“Piyasadan 6 Lira, Büyükşehir’den 1 Lira Daha Ucuz”

Ekmek alan vatandaşlar, fiyat farkına dikkat çekti. Özel fırınlar ve büyükşehir büfeleriyle kıyaslandığında Pozantı Belediyesi’nin uyguladığı 9 liralık fiyat politikasının aile bütçesine önemli katkı sağladığını dile getiren vatandaşlar, 31 Mayıs’a kadar zam yapılmayacağının açıklanmasından da memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Vatandaşlar Memnuniyetini Dile Getirdi

Sabah erken saatlerde Hüma Hatun’daki satış noktasına gelen emekli bir vatandaş, fiyat avantajının bütçelerine katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi:
"Emekli adamız, her kuruşun hesabını yapıyoruz. Normal fırında ekmek 15 lira olmuş, Büyükşehir’in büfelerinde 10 lira. Ama sağ olsun Ali Başkanımız bize 9 liradan ekmek yediriyor. Günde 4-5 ekmek giren evler var, ay sonuna vurduğunda ciddi bir tasarruf demek. Hem ucuz hem de belediyenin kendi üretimi olduğu için içi rahat, tertemiz."

Ekmeklerin kalitesinden memnun kaldığını ifade eden bir ev hanımı ise şu değerlendirmede bulundu:
"Açıkçası ucuz diye kaliteden ödün verilir mi diye düşünmüştüm ama ekmeği elime alınca ne kadar kaliteli olduğunu gördüm. Sadece ucuz değil, aynı zamanda çok lezzetli, pamuk gibi. Çocuklarım sabah kahvaltısında sıcak sıcak yediler. Başkanımıza bu hizmeti ayağımıza kadar, bakkalımıza kadar getirdiği için teşekkür ediyoruz."

Başka bir vatandaş ise projenin zamanlamasına dikkat çekerek,
"Her şeye zam gelirken belediyenin 9 liradan, üstelik yaza kadar sabit fiyat garantisiyle satış yapması çok kıymetli. Adana merkeze göre bile daha ucuza ekmek yiyoruz. Allah devletimize, belediyemize zeval vermesin. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Pozantı için Ali Avan başkan resmen bir şans oldu."
ifadelerini kullandı.

Pozantı Belediyesi, artan talep doğrultusunda üretim kapasitesini tam performansla sürdürürken, ekmeğin ilçenin en uzak noktalarına kadar ulaştırılması için çalışmalarını devam ettiriyor.

Kaynak: BÜLTEN