Toplantıda konuşan Çelik, Türkiye’nin çevresindeki jeopolitik gelişmelere dikkat çekerek, bölgedeki krizlerin sürdüğünü ifade etti. Türkiye’nin tüm bu gelişmelere rağmen güven ve istikrar merkezi olmayı sürdürdüğünü belirten Çelik, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye'nin yukarısında Rusya-Ukrayna konusundaki kriz devam ediyor. Türkiye'nin güneyindeki Gazze'de soykırım maalesef devam ediyor. Doğumuzda İran'a dönük olarak Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in haksız, hakkaniyetsiz ve hukuksuz saldırısının neticesi olarak ortaya çıkan tablo maalesef insani, siyasi ve ekonomik sonuçlar doğuruyor. Balkanlar'da birtakım olaylar gerçekleşiyor. Bütün bunun ortasında Türkiye'miz, nazar değmesin, gıpta edilen, üzerine titrenilen, dünyanın barış adası olarak öne çıkmaya devam ediyor. Bütün bunlar büyük bir mücadelenin eseridir.”
“Bu destek Türkiye’yi bugünlere getirdi”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Büyük Türkiye” hedefi doğrultusunda önemli bir mücadele verdiğini dile getiren Çelik, partililerin desteğinin de bu süreçte büyük önem taşıdığını belirtti.
Çelik, “Cumhurbaşkanımızın bütün ömrünü vakfettiği Büyük Türkiye davası, bu davanın gereklerini yerine getirme konusunda cesur, tereddütsüz ve tavizsiz mücadelesi ve tabii sizlerin, sizlerden öncekilerin hep beraber verdiği bu destek Türkiye'yi bugünlere getirdi” diye konuştu.
“Dimdik ayakta durduk”
Geçmişte siyasi baskılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Çelik, AK Parti kadrolarının birlik içerisinde hareket ettiğini söyledi. Çelik, “Vesayetin en karanlık zamanlarında, vesayetin en zor zamanlarında ve dünyanın en kötü şartlarında Cumhurbaşkanımıza bilinen ve bilinmeyen siyasi suikastlerle ve siyasi tehditlerle gelirlerken, bütün siyasi kadrolarımızın ve partimizin üzerine bir kabus gibi çökmeye çalışırlarken tek bir parti temsilcimizi bile sökemediler, dimdik ayakta durduk” dedi.
Adana teşkilatındaki birlik ve beraberliğe de değinen Çelik, “Allah'a şükürler olsun ki Adana'da bütünleşme devam ediyor, büyüme devam ediyor, AK Parti Adana'ya imza atmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından partililer bayramlaştı.





