Pozantı’da Miniklere Trafik Dersi! Jandarma’dan Örnek Uygulama
Pozantı’da Miniklere Trafik Dersi! Jandarma’dan Örnek Uygulama
İçeriği Görüntüle

Adanalı tatlı ustası Zeynep Geyik, geleneksel katmeri modern dokunuşlarla çeşitlendirerek kentte adeta yeni bir tatlı kültürü başlattı. Geyik’in waffle, çubuk, çöp şiş, simit ve kare katmer gibi çeşitlerle zenginleştirdiği katmer, kısa sürede Adana’daki birçok tatlıcının menüsüne girmeyi başardı.

Katmer Artık Adana’ya Mal Oldu

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez tatlısı olan katmer, Adana’da her gün keyifle tüketilen popüler bir lezzet haline geldi. Tatlıcı Zeynep Geyik’in farklı formlarda sunduğu katmerler, özellikle gençler ve çocuklar arasında büyük ilgi görüyor. Çubuk ve çöp şiş katmer çeşitleri ise birçok işletmede standart ürün haline geldi.

Adana Bombası Tescillendi

Katmer hamurunu kullanarak özgün bir tatlı daha geliştiren Zeynep Geyik, ‘Adana Bombası’ adını verdiği bu özel lezzet için coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Yeni ürünleriyle ilgili olarak İhlas Haber Ajansı'na konuşan Geyik, şunları söyledi:

"Adana halkı katmeri çok sevdi ve Adana’mıza tanıttık. Klasikleşmiş katmerimizi yeniliklerimizle beraber çeşitlendirdik. Adana Bombası’na tescil belgesi aldık. Ayrıca çikolatalarını da çeşitlendirdik. Güzel dönüşler alıyoruz. Çocuklar özellikle çubuk katmeri çok sevdi."

"İlk Yapan Biziz, Devamını da Getireceğiz"

Geyik, ürettiği tatlıların birçok tatlıcı tarafından da menülere eklendiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu ürünleri çıkarttığımızdan bu yana birçok tatlıcı esnaf arkadaşlarımız da bizden görerek bu ürünleri yapmaya başladılar. Kendi menülerine de katmışlar. Açıkçası benim ürünümü kendi menülerine koymalarına da sevindim. Bunu ilk yapan biziz, devamını da getireceğiz, halen çalışıyoruz."

“Menüler Ansiklopedi Gibi Oldu”

Zeynep Geyik, katmer üzerine yaptığı inovasyonların hız kesmeden süreceğini de belirtti:

"Katmerlere ne yenilik yapabiliriz diye çalışmalarımız sürüyor. Yüze yakın çeşit ürünümüz var. Menü artık menülükten çıkmış bir ansiklopedi gibi olmuş. İnsanlar buraya geldiğinde ne yiyeceğini şaşırıyor ve her geldiklerinde yeni ürünler deniyorlar. Adana halkı artık katmeri benimsedi. Adana’mıza yeni tatlar, yeni lezzetler getirdik. Bunun için de seviniyoruz, mutluyuz."

Kaynak: İHA