Uzun yıllardır sazlık ve bataklık görünümünde olan bu alan, yakın çevresinde devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle temizlenmeye başlandı.
Sazlıkların, inşaat çevresinde kötü bir görüntü oluşturması üzerine başlatılan temizlik çalışmalarında, dere yatağının büyük bir kısmındaki sazlar kesilerek alandan kaldırıldı. Temizlik sonrası ortaya çıkan manzara ise dikkat çekti. Daha önce sazlıklarla kaplı olduğu için fark edilmeyen dere yatağı, aslında bataklık bir su birikintisine sahip. Bu su, olduğu gibi denize ulaşıyor.
Bölgede yaşayan vatandaşlar, sazlıkların temizlenmesiyle birlikte ortaya çıkan dere yatağının, denizle doğrudan bağlantılı olduğunu belirtiyor.
Karataş’ta yapılan bu temizlik sayesinde, uzun zamandır sazlıkların ardında kalan dere yatağı ilk kez bu kadar açık şekilde görüldü.