Omega 3 bakımından zengin olan semizotu yaz mevsimin vazgeçilmez besinlerindendir. Aynı zamanda C vitamini, A vitamini ve mineraller açısından zengindir. Yüksek lif içeriği sayesinde de sindirimi destekler.

“Mücadelemiz Şampiyonluk İle Taçlanacak” “Mücadelemiz Şampiyonluk İle Taçlanacak”

Son yıllarda çeşitli tariflerle karşımıza çıkan vitamin deposunun en yaygın salatası; klasik semizotu salatasıdır.

Yoğurtlu Semizotu Salatası: Semizotu yoğurt, zeytinyağı, tuz ile karıştırılır üzerine de isteğe göre pul biber ile servis edilir.

Nar ekşili Semizotu Salatası:

Nar ekşili semizotu salatasında domates, salatalık, kırmızı soğan, nar ekşisi ile karıştırılır. Zeytinyağı ve limon suyu eklenir.

Avokadolu Semizotu Salatası:

Avokadolu semizotu salatasında kiraz domates, mısır ve taze nane ile hazırlanır. Zeytinyağı ve limon sosu ile tatlandırılır.

Semizotu farklı besinlerle birlikte tüketilmesiyle hem çok tercih ediliyor hem de faydaları saymakla bitmiyor.

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN