Program kapsamında düzenlenen söyleşilerde Somuncu; Adana Makimsan Ortaokulu, Mersin 19 Mayıs Ortaokulu ve Osmaniye Düziçi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileriyle bir araya geldi.

CHP Adana’dan 103’üncü Yıl Çıkarması
CHP Adana’dan 103’üncü Yıl Çıkarması
İçeriği Görüntüle

“Haber Dedektifi: İnternetteki Doğru ve Yalanı Nasıl Ayırırsın?” başlıklı sunumda öğrencilere, dijital ortamda karşılaşılan bilgilerin doğruluğunu nasıl kontrol edebilecekleri ve dezenformasyondan nasıl korunabilecekleri uygulamalı örneklerle aktarıldı.

Bilim ve gençlik ATÜ çatısı altında buluşuyor

ATÜ’nün projeye verdiği destekle ilgili konuşan Öğr. Gör. Dr. Burak Somuncu, "Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak, bilginin sadece üretilmesini değil, doğru şekilde tüketilmesini de önemsiyoruz. Günümüzde siber dezenformasyon en büyük tehditlerden biri. Gençlerimize dijital dünyada birer 'dedektif' gibi iz sürmeyi öğreterek, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA