“10 Kasım, Fikirlerin ve Devrimlerin Ölümsüzleştiği Gündür”
Başkan Vekili Akkan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 87. yıl dönümünde milletçe saygı, minnet ve derin bir özlemle anıyoruz. 10 Kasım, bir liderin fiziken aramızdan ayrılışının değil; O’nun fikirlerinin, devrimlerinin ve ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in ölümsüzleştiği gündür. Atatürk için bir 10 Kasım anması, sadece geçmişe duyulan bir özlem değil, aynı zamanda geleceğe taşınan bir sorumluluktur.”
“Fikri Hür Nesiller Yolumuzu Aydınlatıyor”
Akkan, Atatürk’ün mirasının bugün de rehber olmaya devam ettiğini belirterek şöyle devam etti:
“O, hayatını milletinin bağımsızlığına ve ilerlemesine adamış; aklı, bilimi ve aydınlanmayı bizlere en temel miras olarak bırakmıştır. ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ hedefi, bugün hâlâ yolumuzu aydınlatan en güçlü ışıktır. Bizlere düşen görev, O’nun ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözünün bilinciyle hareket etmektir.”
“Atatürk’ü Anlamak, Üretmek ve Hizmet Etmektir”
Seyhan Belediyesi’nin çalışmalarında Atatürk’ün ilkelerinin yol gösterici olduğuna dikkat çeken Akkan, şunları söyledi:
“Seyhan Belediyesi olarak bizler, bu büyük sorumluluğu omuzlarımızda hissediyoruz. Adana’mızın bereketli topraklarında, Seyhan’ımızın her bir sokağında adil, eşitlikçi ve modern bir yaşamı inşa etmek için attığımız her adımda ilhamımızı O’nun ilkelerinden alıyoruz. Biliyoruz ki Atatürk’ü anlamak; O’nun gösterdiği yolda, durmaksızın çalışmak, üretmek ve milletimize hizmet etmektir.”
“Rahmet, Şükran ve Bağlılıkla Anıyoruz”
Mesajını duygusal ifadelerle tamamlayan Akkan, şu sözlerle Ulu Önder’i andı:
“Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete irtihalinin 87. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, şükran ve sarsılmaz bir bağlılıkla anıyorum.”





