Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem tarafından organize edilen gecede, yöneticiler, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ve personel unutulmaz bir gece yaşadı.
Adana genelindeki 12 kurumdan toplam 360 kişinin katıldığı baloda sahne alan Murat Korkulu ve Orkestrası, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Kurucu Şevket Ertem, 45 yıllık öğretmenlik ve eğitim hayatına dair duygularını paylaştı.
Ertem konuşmasında şunları söyledi:
“Cumhuriyetin öğretmenleri, hepiniz hoş geldiniz. Birçoğunuzun yetiştirdiği öğrenciler, ülkemizin kamu ve özel sektöründe görev yapıyor. Öğretmenliğin en güzel yanı bu; sizlerin eseridir. Bu nedenle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, ‘Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ demiş. Final’in 45 yılı geride kaldı, 46. yılına giriyoruz. Bu süreçte Türkiye genelinde 5 milyon 230 bin öğrenci yetiştirdik. Biz, yalnızca birey değil, devletimize ve bayrağımıza sahip çıkan insanlar yetiştiriyoruz. Final’in üstlendiği misyon, tarihçiler tarafından takdirle anılacaktır.”
Ertem, konuşmasını Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel’in selamlarını ileterek sonlandırdı ve katılımcılara iyi eğlenceler diledi.
Gecede tüm katılımcılar sahnede bayraklar eşliğinde Öğretmen Marşı’nı söyledi ve ardından Geleneksel Final Pastası kesildi.





