Türkiye’nin tarım üretiminde önemli merkezlerinden biri olan Adana’da, Tufanbeyli ve Feke ilçelerinde özenle fasulye yetiştiriliyor.

Feke’ye bağlı Gedikli Mahallesi’nde üreticiler, yüksek rakımlı bölgelerde fasulyelerini kar suyuyla büyütüyor. Hasat edilen fasulyeler, eleme işlemlerinden geçirilerek tüketiciye ulaştırılıyor. Üreticiler, yüksek rakımlı ve verimli topraklarda yetişen fasulyenin lezzetiyle öne çıktığını belirterek, bu yıl ürünün kilosunun 100 ila 125 TL arasında satıldığını söyledi.

10 dönüm alanda üretim yapan İbrahim Gün, "Bu yılki hasat başladı. Bin 300 rakımda yetişiyor ve yemeklerde içine et koymadan kısa sürede pişmesiyle lezzetiyle iddialıyız. Bu yıl verim geçen yıllara göre daha iyi. Burada fasulyeyi şinik ile satarız. Şinik 8 kilo gelir, şu an 800 ile bin TL arasında alıcı buluyor" dedi.

Gün, Feke Gedikli beyaz fasulyesinin lezzetini öne çıkararak, "Bölgede Tufanbeyli’nin fasulyesi de ünlüdür. Feke Gedikli beyaz fasulyesini yemeden kimse fasulye yedim demesin. Kar suları ile sulanan fasulyemizin tadı bambaşkadır" şeklinde konuştu.





