Erzincan’ın Aydoğdu köyünde yaşayan kadınlar akraba ve komşularıyla bir araya gelerek tandır ekmeği pişiriyor. Bugünler de köyün kadınlarına ilk kez köy yaşamına adapte olan genç kızlarda eşlik ediyor. Haftada bir kere toplanan kadınlar sabahın erken saatlerinde hamur mayalarak işe koyuluyor. Öğle saatlerinde mayalanan hamuru aynı büyüklükte bölen kendi tabirleriyle küntleyen kadınlar tandırı yakıyor. Yakılan tandırla birlikte yoğun duman altında kalan kadınlar pişirmek için hazır hale getirdikleri hamurları bir yandan oklavalarla açıyor, diğer yandan tandırda pişiriyor. Yöre halkı tarafından sevilerek tüketilen tandır ekmeği uzun süre bayatlamamasıyla da dikkat çekiyor.
Erzincan’da Tandır Ekmeği Geleneği Sürdürülüyor
Erzincan’da köyde yaşayan kadınlar, yapımı meşakkatli olan tandır ekmeği geleneğini sürdürüyor. Hazır ekmek tüketmeyen kadınlar tandırlıkta kendi ekmeklerini kendileri pişiriyor.
Trend Haberler
Adana’da Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor
Ceyhangücü Zirveye Oynamaya Devam Ediyor
"Zor Anlar, Güçlü Bir Siz Yaratabilir: Deneyimlerden Büyümek"
Aydın Özgencil’in Torun Sevgisi
Komşular Arasında Silahlı Kavga: 2 Yaralı
İki Otomobilin Çarpışma Anı Kameraya Yansıdı
Doğu’da Sıcaklık Düşüyor Kar Geliyor
Tarihi Büyüksaat Pembe Oldu!
Ters Dönen Otomobilden Yara Almadan Çıkıp Kayıplara Karıştılar
Kar Yağışı Etkili Oldu, Yaylalardan Köylere Göç Başladı