Olay, dün akşam saatlerinde hastanenin acil servisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, V.K. isimli kişi, eşi adına hamilelik testi yaptırmak istedi ancak eşinin kimliği yanında olmadığı için işlem yapılamadı. Bunun üzerine, testin kendi kimliği üzerinden yapılmasını talep eden V.K.’ye, doktor U.T. prosedür gereği bu işlemin yapılamayacağını bildirdi.

İddialara göre çıkan tartışma kısa sürede fiziksel saldırıya dönüştü. Yaşanan olayın ardından “beyaz kod” uyarısı verildi ve güvenlik görevlileri ile polis ekipleri duruma müdahale etti. V.K. ve yanında bulunan A.K. gözaltına alındı.

26 Yıl Hapisle Aranıyordu! Adana’da Göl Kenarında Yakalandı
26 Yıl Hapisle Aranıyordu! Adana’da Göl Kenarında Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Saldırı sonucu doktor Umut T.’nin parmağında kırık, kolunda çıkık ve yüzünde çizikler oluştuğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen V.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda gözaltına alınan A.K. ise serbest bırakıldı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarına dikkat çeken bu olay sonrası yetkililerin konuya ilişkin incelemeleri devam ediyor.

Kaynak: İHA