Belediye, 40 araç ve 200 personelden oluşan ekipleriyle gece boyunca teyakkuz halinde görev yaptı. Vatandaşlardan gelen bildirimler ise WhatsApp İhbar Hattı üzerinden anlık olarak değerlendirilerek olumsuzluklara hızla müdahale edildi.
Yağışın şiddetini artırmasıyla birlikte ekipler; su baskınları, fırtına nedeniyle devrilen ve yan yatan ağaçlar, tıkanan mazgallar ve ulaşımı aksatan sorunlara kısa sürede müdahale etti. İlçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerden gelen ihbarlara da eş zamanlı olarak ekipler sevk edildi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Ulaşım İşleri Müdürlüğü ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinden oluşan belediye personeli, gece boyunca sahada aktif görev aldı.
Çalışmaları yerinde takip eden Ceyhan Belediye Başkan Vekili Av. Sevil Aydar Yıldız, ekiplerin koordinasyonunu sahada sağladı.
“Her İhbara Anında Müdahale Ettik”
Başkan Vekili Yıldız yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarıların ardından tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Yağışın başlamasıyla birlikte 40 araç ve 200 personelimizle sahaya çıktık. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarları anında değerlendirerek su baskınları ve diğer olumsuzluklara hızlı şekilde müdahale ettik.”
Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle de ilçe genelinde koordineli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Yıldız;
“Hemşehrilerimizin güvenliği bizim önceliğimizdir. Yağışlar devam ettiği sürece ekiplerimiz sahada teyakkuz halinde görev başında olacak. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.
Ceyhan Belediyesi ayrıca, ihtiyaç halinde vatandaşların 0501 123 01 01 numaralı WhatsApp ihbar hattına ulaşmaları çağrısında bulundu.





