Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile iş birliği içinde yürütülen proje çerçevesinde, arıcılık yapan vatandaşlara koruyucu maske dağıtımı gerçekleştiriliyor. Dağıtımın ilk adresleri arasında Menteşe ilçesine bağlı Dağpınar Mahallesi ve Kavaklıdere yer aldı. Bu bölgelerde birliğe kayıtlı üreticilere maske teslimleri yapılırken, Menteşe ve Kavaklıdere Belediyeleri de projeye katkı sunarak arıcılara körük desteği sağladı.
Geniş Kapsamlı Destek
Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Buket Kallem, projenin yalnızca ekipmanla sınırlı kalmadığını belirterek, “Bugün maske ve körük desteğimizle birlikteyiz. Yakın zamanda temel atma törenimiz olacak ve Arıcılar Birliği bünyesinde fondan (arı keki) üretim tesisi kurulumu gerçekleştireceğiz. Ayrıca ana arı ve arı sütü üretimi gibi alternatif üretim konularında eğitim programlarımız da var. Desteklerimiz sadece ekipmanla sınırlı değil; bağ sağım üniteleri, göç çadırları gibi üreticinin ihtiyacı olan her alanda onların yanındayız” dedi.
Üreticinin Yanında Olmaya Devam
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da tarımsal üretimin önemine dikkat çekerek, “Muğla’nın 13 ilçesinde üreticilerimize yönelik ekipman, eğitim ve tesis desteklerimiz aralıksız devam ediyor. Tarım ve hayvancılığı güçlendirmek için projeler üretmeyi sürdüreceğiz. Üreticilerimizin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.