0850’li Dolandırıcılık Alarmı: Dr. Müzeyyen Şevkin TBMM’yi Harekete Geçirmeye Çağırdı!
0850’li Dolandırıcılık Alarmı: Dr. Müzeyyen Şevkin TBMM’yi Harekete Geçirmeye Çağırdı!
İçeriği Görüntüle

LAİKLİK HEDEF ALINIYOR
Eğitimin “yap-boz tahtasına çevrilmesinin” aslında Anayasa’da güvence altına alınmış laik ve demokratik hukuk devleti ilkeleriyle çeliştiğini belirten Barut, “Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarının hukuksuz şekilde tutuklanmasına benzer bir durum eğitim alanında da yaşanıyor. Hukuksuzluklarla demokrasi hedef alınırken, gerici dayatmalarla bilimsel, laik ve parasız eğitim hakkı hedef alınıyor” dedi.
GÖREVİNİZ BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜ KAZANDIRMAKTIR
kamusal eğitim alanının hiçbir inanç grubuna ayrıcalık ya da dışlanmışlık hissettirmeyecek şekilde yapılandırılması gerektiğini kaydeden Barut, “Okulların temel görevi, çocuklara bilimsel düşünmeyi, eleştirel aklı ve birlikte yaşama kültürünü kazandırmaktır. Dini pratiklerin teşvik edildiği bir model yerinedevletin tarafsızlığını koruyan bir eğitim anlayışı benimsenmelidir” diye konuştu.
BİLİMSEL, PARASIZ, LAİK EĞİTİM MÜCDELEMİZ SÜRECEK
Laik ve bilimsel eğitimin toplumsal barışın, eşit yurttaşlığın ve demokratik geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Barut, “Eğitim politikaları anayasal laiklik ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalınarak oluşturulmalıdır. Cumhuriyetin değerleriyle hesaplaşmaya çalışan uygulamalar ve dayatmalar kabul edilemez. Bilimsel, nitelikli, parasız, eşit, demokratik ve laik eğitim için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi