Mehmet Sönmez’e ait olan ve evinin önünde park halinde bulunan el arabasındaki giysi ve karton kutular, henüz belirlenemeyen bir sebeple yanmaya başladı. Yangını fark eden apartman sakinleri, saat 07.15 civarında kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı ancak malzemelerin çoğu kısa sürede küle dönüştü. Yangın sonrası apartman duvarlarında yoğun is birikimi oluşurken, el arabası ise neredeyse tamamen kullanılamaz hale geldi. Apartman sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Yangına ilk müdahaleyi yapanlardan Cahit Özvarış, yaşananları şöyle anlattı: “Sabah saat 07.15’te bir anda ateş çıktı. Hemen aşağıya indik ve söndürmeye çalıştık ama yetişemedik. Her şey kül oldu. Önceleri ateşin bir sigara izmaritinden çıktığını düşündük ancak daha sonra yangının kasten çıkarılmış olabileceği ihtimali üzerinde durduk. Şüphelerimiz artmaya başladı.”
Yangın haberini iş çıkışında çocuklarından alan Mehmet Sönmez ise, ailesine destek olmak için yıllardır ek iş yaptığını belirterek, “Ürünler yandı ya da yakıldı” ifadelerini kullandı.
Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla polis ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.




