Mevcut İlçe Başkanı Umut Şimşir, atanmışlıktan seçilmiş başkanlığa geçerek görevine devam etti. Kongrede verilen mesajlar, partinin Çukurova’daki yeni dönemi ve genç kadro ile sahada oluşturulacak vizyonu gözler önüne serdi.
Genç Kadro Sahneye Çıktı
Kongrede dikkat çeken detaylardan biri, genç ve dinamik kadronun sahneye çıkması oldu. Umut Şimşir’in seçilmiş başkan olarak göreve devam etmesi, parti teşkilatı içinde güçlü bir destek bulduğunu ortaya koydu. Şimşir liderliğinde şekillenen kadro, Çukurova’da siyasi sahnede yeni bir vizyon oluşturmayı hedefliyor.
“UMUDUNUZ BİZİZ” Mesajı Kongreye Damga Vurdu
Kongrede konuşan İlçe Başkanı Umut Şimşir, Türkiye’nin ekonomik ve kurumsal sorunlarına değindi. İşsizlik, enflasyon, yüksek faiz ve eğitimde yaşanan kalite kaybının plansız yönetim ve yanlış ekonomi politikalarından kaynaklandığını vurguladı. Şimşir, konuşmasında şunları söyledi:
“Türkiye’nin ekonomik ve kurumsal sorunları ortadadır. İşsizlik var, enflasyon var, yüksek faiz var. Eğitimde kalite kaybı var, liyakat eksikliği var. Bugün yaşadığımız hiçbir sorun faili meçhul değildir. Yanlış ekonomi politikaları ve plansız yönetim bu memleketi bu hale getirmiştir. Ama bu milletin gücü vardır. Bu milletin toprağı var, suyu var, yetişmiş insanı var. Biz varız... Doğru planlama yapılırsa bu ülke yeniden ayağa kalkar.”
Konuşmasının sonunda Şimşir, “UMUDUNUZ BİZİZ” diyerek vatan, millet ve devletin bekası için çalışacaklarını ifade etti.
Şimşir’den Teşekkür Mesajı
Umut Şimşir, kongrede kendisine duyulan güven için parti yönetimine teşekkür ederek, İl Başkanı Av. Atilla Karataş ve Genel Başkan Yavuz Ağıralioğlu’na teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Anahtar Parti Genel Sekreteri Nihal Ağca’ya özel teşekkür ederek, “Her zaman yanımızda ve yol göstericimiz olan Nihal Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Nihal Ağca’dan Güçlü Mesaj: “Biz Türkiye’nin Yarınıyız”
Kongreye katılan Genel Sekreter Nihal Ağca, Anahtar Parti’nin sadece bir siyasi parti olmadığını, Türkiye’nin geleceğine talip bir hareket olduğunu vurguladı:
“Biz bir parti değil, Türkiye’nin yarınıyız. Bizim partimiz bir parti hevesinden çok, Türkiye’nin geçmişini doğru muhasebe edip Türk Milleti’ne yol bulmak, 86 milyona bir gelecek kurmak iddiasındadır. Geçmişte nerede durduğumuzdan çok, gelecekte ne yapacağımızın bizi bir araya getirmesi gerektiğine inanıyorum.”
Ağca, Türkiye’de siyasetin iki kutup arasında sıkıştığını ifade ederek, “Artık iki cephe arasına sıkışmış daracık bir siyaset yok Türkiye’de… Biz varız… Anahtar Parti var… Ve partimiz gümbür gümbür geliyor” dedi.
Çukurova’dan Yükselen Yeni Siyasi Vizyon
Kongrede verilen mesajlar, Anahtar Parti’nin Çukurova’da yeni bir yapılanma ve güçlenme sürecine girdiğini gösterdi. Genç kadro ve güçlü söylem ile teşkilat desteğiyle yola devam eden parti yönetimi, önümüzdeki dönemde sahadaki çalışmalarını artırmayı hedefliyor. Kongre, sadece bir seçim değil, aynı zamanda yeni bir siyasi iddianın ilanı olarak değerlendirildi.





