Kentin simgesi haline gelen şalgam üreticileri, festival öncesi tam kapasiteyle üretimlerini sürdürüyor. Valilik koordinasyonunda, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla organize edilen festival, 10-12 Ekim tarihleri arasında Merkez Park’ta gerçekleştirilecek. Bu yıl “Kuşaktan Kuşağa” temasıyla düzenlenecek etkinlikte, Adana kebabı, ciğer, şırdan ve bici bici gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra coğrafi işaretli Adana şalgamı da katılımcılara sunulacak.

Mor havuç, şalgam turpu ve bulgur unu mayasıyla hazırlanan geleneksel içeceğin üreticileri, festival öncesi hummalı bir hazırlık yürütüyor.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 800 bin kişinin katıldığı festivalde, 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam tüketildi. Bu yıl ise bu rakamların yüzde 50 oranında artması bekleniyor.

“Bu aylar, şalgamın en lezzetli dönemi”

İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan Büyük Usta & Serfressh Şalgam Firması Gıda Mühendisi Sıla Satıcı, şalgamın tanıtımı açısından festivalin büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“Uluslararası Adana Lezzet Festivali, şalgamımızın dünyaya tanıtımı için çok önemli bir değer taşımaktadır. Havaların yavaş yavaş soğumasıyla beraber şalgama kendine özgü doğal rengini veren mor havucun hasat dönemi başlamış bulunmakta. Bu aylar, bizim için şalgamın en lezzetli dönemi. Taptaze mor havuçlardan üretmiş olduğumuz ve yapımında baştan sona kadar büyük bir titizlikle belirli kalite standartlarımıza uygun doğal Adana şalgamını festival katılımcılarına sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Adana’da Gençlik Buluşması: Yeni Projeler İçin Kritik Ziyaret!
Adana’da Gençlik Buluşması: Yeni Projeler İçin Kritik Ziyaret!
İçeriği Görüntüle

“Festival için tam kapasite çalışıyoruz”

Aynı zamanda bu yılki katılımın rekor seviyeye ulaşmasını beklediklerini ifade eden Satıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sene festivale 1 milyondan fazla katılım bekleniyor. Biz de Adana şalgamını en güzel şekilde sunmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Festival için tam kapasite çalışıyoruz.”

Kaynak: İHA