Geri dönüşüm tesisinde başlayan alevler, kısa sürede çevredeki 5 iş yerine de sıçradı.
Yangın bölgesine gelen Adana Valisi Mustafa Yavuz, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ercan Kandemir’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Yavuz, yaptığı açıklamada yangının tesisin arka kısmındaki depo bölümünde çıktığını, çıkış nedeninin henüz netlik kazanmadığını belirterek, sıcak hava, elektrik kontağı ya da malzeme sıkışması ihtimalleri üzerinde durulduğunu ifade etti. Yangının kesin nedeninin itfaiyenin incelemeleri sonucunda belirleneceğini söyledi.
Yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını vurgulayan Yavuz, 'Yangın çıktıktan sonra 5 iş yerine daha sirayet etti. Ancak o iş yerlerinde de çok zarar olmadan hem itfaiye ekipleri hem de TOMA ekipleri yangına müdahale etti. Bu hızlı müdahale sonucu yangın çevrelendi. Şu an sıkıntılı bir durum yok ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Biraz sonra iş makineleri de yangının ilk çıktığı yere girerek müdahale yapacak' dedi.
Hava sıcaklıklarının artışına da dikkat çeken Yavuz, dün kentte sıcaklığın 29 dereceye kadar yükseldiğini hatırlatarak, 'Buna karşı çok ciddi önlemler alınmalı. Daha büyük olayların olmaması için şimdiden ne yapılması gerekiyorsa planlanmalı' ifadelerini kullandı.
Ekiplerin yangını tamamen kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.




