Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, ürünlerin fiyat etiketlerinden mevzuata uygunluğuna, tüketici sağlığı ve güvenliğinden haksız fiyat artışlarına kadar birçok başlığı mercek altına aldı.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilerin ve öğrencilerin güvenli alışveriş yapabilmesi amacıyla Adana’da denetimler sıklaştırıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen talimatlar doğrultusunda Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimleri kapsamında Adana’daki kırtasiye ve okul malzemesi satışı yapan işletmeler de kontrol edildi.

Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde ürünlerin etiket ve fiyat bilgileri ile mevzuata uygunlukları incelendi. Bunun yanı sıra ürünlerin tüketici sağlığı ve güvenliği açısından taşıması gereken şartlara sahip olup olmadığı da kontrol edildi.

Özellikle çocukların doğrudan temas ettiği okul malzemelerinde gerekli standartlara uyulup uyulmadığı ekipler tarafından titizlikle incelendi.

‘Fiyat etiketi, kasa uyumu ve haksız fiyat artışı denetleniyor’

Kozan’da Orman Yangını: 476 Personel Ve 112 Araç Seferber Edildi
Kozan’da Orman Yangını: 476 Personel Ve 112 Araç Seferber Edildi
İçeriği Görüntüle

Denetimlerin eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yoğunlaştırıldığını belirten Adana Ticaret İl Müdürü Hüseyin Gödelek, velilerin ve öğrencilerin alışverişlerini güvenli şekilde yapabilmeleri için sahada olduklarını söyledi.

Gödelek, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte biz velilerimizin ve öğrencilerimizin daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda kırtasiye ve okul ürünlerinin alışverişini gerçekleştirmeleri için Ticaret Bakanlığı olarak sahadayız. Biz bu anlamda arkadaşlarımızın yapmış olduğu denetimlerde öncelikle satışa sunulan ürünlerde fiyat etiketi var mı bunlara bakıyor. Eğer fiyat etiketi varsa kasa ile arasında bir uyumsuzluk söz konusu mu? Bunların denetimini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yaptığımız ürünlerde satışa sunulan ürünlerde herhangi bir haksız fiyat artışı ve fahiş fiyat uygulaması varsa bununla ilgili kapsamlı bir denetim yapıyoruz' dedi.

Denetimler eğitim dönemi boyunca sürecek

Denetimlerin yalnızca okul sezonuyla sınırlı kalmayacağını vurgulayan Gödelek, mevzuata aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde idari yaptırım uygulanacağını belirtti.

Gödelek, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

'Bu anlamda biz Adana Ticaret İl Müdürlüğü olarak sahadayız. Eğitim ve öğretim yılı boyunca da sahada olmaya devam edeceğiz. Eğer bir uyumsuzlukla, mevzuata aykırı bir durumla karşılaşırsak da biz idari yaptırım kararı uygulamaktayız' ifadelerini kullandı.

Denetimlerin 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Fiyat Etiketi Yönetmeliği ve Haksız Fiyat Yönetmeliği kapsamında yürütüldüğü bildirildi.

Kaynak: İHA